WAAROM KIEZEN VOOR ULTRAPLY TPO?

Elevate wil een uitgebreid gamma kwalitatieve dakafdichtingsoplossingen aanbieden. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van het Elevate UltraPly TPO-membraan. Deze thermoplastische dakfolie is één van de snelst groeiende dakbedekkingsproducten op de markt. Dankzij de talrijke voordelen, zowel op het vlak van duurzaamheid als installatie, wordt dit membraan vandaag volop geplaatst op commerciële en industriële daken.

De hoofdcomponent van het Elevate TPO-dakafdichtingssysteem is het UltraPly TPO-membraan. Dit flexibel thermoplastisch polyolefine (TPO) dakmembraan ontstaat uit de toevoeging van ethyleen propyleen rubber in een polypropyleen matrix. Tussen de bovenste en onderste laag van het membraan bevindt zich een polyester wapening. Deze dakfolie combineert de weerbestendigheid van rubbermembranen met de thermische lasbaarheid van thermoplastische membranen in één, gemakkelijk te plaatsen, dakfolie. Ze dankt haar succes aan een unieke combinatie van eigenschappen en voordelen. Wereldwijd werden al miljoenen m² Elevate UltraPly TPO met succes geplaatst.

EIGENSCHAPPEN EN VOORDELEN

Duurzaam

Het UltraPly TPO-dakmembraan reflecteert het zonlicht en draagt zo bij tot de energie-efficiëntie van gebouwen. Dankzij haar lichte kleur, reflecteert de folie het zonlicht vooraleer dit kan worden geabsorbeerd en omgezet in warmte. Deze weerkaatsing vermindert de binnentemperatuur van het gebouw aanzienlijk tijdens zonnige periodes. Het UltraPly TPO-membraan bevat geen chloor, weekmakers of halogenen. In combinatie met de hete lucht lasmethode, kan het beschouwd worden als een uiterst milieuvriendelijk membraan. Het TPO-membraan is eenvoudig te recycleren.

 

Uitgesproken weerbestendig en duurzaam

Onze UltraPly TPO is uiterst bestand tegen UV-straling en ozon. Het membraan wordt ook niet aangetast door schimmels of door andere vaak voorkomende chemicaliën op het dak.

 

 TPO in alle eenvoud

Wij vereenvoudigen de installatie van TPO. UltraPly TPO is verkrijgbaar in folies tot 3,05 m breed, resulterend in een snelle en eenvoudige plaatsing. Dit lichtgewicht membraan biedt een brede waaier aan toepassingen op licht hellende daken, zowel voor nieuwbouw als renovatie.

 

Lasbare naden

UltraPly TPO-folies worden met hete lucht aan elkaar gelast waarbij de bovenste en onderste laag samensmelten tot een 100% homogene lasnaad. Dit resulteert in een uiterst sterke, continue en snelle naadverbinding. Dankzij het ruime lasbereik, kan het UltraPly TPO-membraan het hele jaar door worden geplaatst.

 

Compatibel met extensieve groendaken en fotovoltaïsche installaties

Het UltraPly TPO-dafafdichtingssysteem heeft de EN 13948-tests voor wortelbestendigheid op extensieve groendaken uitstekend doorstaan. Het membraan kan dus perfect gebruikt worden in combinatie met extensieve dakbegroeiing op basis van een lichtgewicht sedumvegetatie die weinig onderhoud vraagt. Het is eveneens perfect compatibel met elk type PV-installatie, dankzij hun reflectiviteit, uitstekende weerstand tegen hoge temperaturen, doorscheurweerstand en slijtvastheid.

HET JUISTE SYSTEEM KIEZEN

Bent u van plan om een nieuw dak te installeren of een bestaand dak te renoveren? Wenst een toegankelijk dak, een groendak, een dak met zonnepanelen, een "blauw" dak...? Dankzij een ruim aanbod aan bevestigingssystemen, biedt het Elevate UltraPly TPO-dakbedekkingssysteem een oplossing voor de meest uitdagende daken:
 
  • MECHANISCH BEVESTIGD DAKSYSTEEM

Het membraan wordt los over de ondergrond gelegd en mechanisch bevestigd met plaatjes en bevestigers in de naden van aangrenzende membranen. De naadoverlap worden thermisch gelast.

  • VOLLEDIG VERKLEEFD DAKSYSTEEM

De UltraPly TPO-folies worden met Elevate Bonding Adhesive rechtstreeks op een geschikte ondergrond gekleefd.

  • GEBALLAST DAKSYSTEEM

De TPO-folie wordt los op een geschikte ondergrond gelegd en geballast met grind of betonnen tegels.

REFERENTIES

Sinds de installatie van de eerste TPO-daken begin in 1996, werden wereldwijd miljoenen m² UltraPly TPO-dakafdichtingssystemen geplaatst.

CODES EN GOEDKEURINGEN

Onze TPO-dakafdichtingssystemen werden geëvalueerd voor hun prestaties, wat leidde tot een reeks nationale en internationale typegoedkeuringen en classificaties.

Indien niet beschikbaar in onze Documenten, contacteer onze technische dienst of uw lokale Elevate verantwoordelijke.

 

VIDEO'S

COMPLETE OPLOSSING

Elevate erkent de marktbehoefte aan een volledig compatibel dakafdichtingssysteem, dat niet beperkt is tot enkel het waterdichtingsmembraan. Daarom biedt Elevate een volledig gamma van accessoires aan die ontworpen zijn om de beste resultaten te garanderen tijdens de installatie van het UltraPly TPO dakafdichtingssysteem.

Elevate heeft zijn aanbod uitgebreid met andere plat dakonderdelen zoals PIR-isolatieplaten, dekplaten en dampschermen lagen. Hun gegarandeerde compatibiliteit verbetert de algehele prestatie van het systeem.

 

find-roof
BIJ ONS ZIT U GOED
Ga voor volledige gemoedsrust met onze garanties op dakbedekking
MEER WETEN