De ideale dakbedekking voor modulaire constructies

Voor optimale prestaties en schaalvoordelen is voor elk onderdeel in een modulair ontwerp optimale bouwefficiëntie noodzakelijk. Dit geldt ook voor dakbedekking.  

RubberGard EPDM is een bewezen product sinds 1980 en een robuuste en zeer flexibele, eenlaagse dakafdichtingsmembraan van synthetisch rubber die uitermate geschikt is voor modulaire projecten dankzij de voordelen die dit membraan biedt tijdens de constructiefase en gedurende de levensduur van voltooide gebouwen. 

Door zijn flexibiliteit en elasticiteit kan RubberGard EPDM de bewegingen van gebouwen opvangen en biedt deze ook een uitstekende punctieweerstand, en vormt zo dus een veerkrachtige en duurzame oplossing. 

Voordelen van de RubberGard EPDM voor modulaire gebouwen

Snelle, eenvoudige en veilige installatie

De lichte stroken van RubberGard EPDM kunnen snel en eenvoudig geplaatst worden onder fabrieksomstandigheden. Het membraan kan volledig op de ondergrond aangehecht of mechanische bevestigd worden zonder dat er een propaanbrander of föhn aan te pas komt. In geval van volledige hechting, biedt Elevate ook een assortiment Bonding Adhesive-lijmen op basis van water of oplosmiddelen.

 

Verbeterde kwaliteit

De dichtheid onder waterdruk van elke modulaire eenheid kan off-site worden gecontroleerd en geverifieerd voorafgaand aan het transport naar de bouwplaats voor montage. Eenmaal ter plaatse, kan het product eenvoudig bevestigd worden met een van de zelfhechtende naadproducten uit het assortiment van Elevate.

 

Aanpassingsvermogen

Modulaire eenheden die zijn bedekt met RubberGard EPDM kunnen eenvoudig gedemonteerd, verplaatst en opnieuw afgedicht worden, zelf decennia nadat ze voor het eerst geplaatst zijn.

 

Afvalreductie

De RubberGard EPDM-membranen worden in grote stroken geleverd en elke modulaire eenheid kan simpel met een stuk membraan afgedekt worden zonder dat er naden aan te pas komen. Hierdoor wordt er aanzienlijk minder afval geproduceerd bij het waterbestendig maken van een dak.

 

Lage levenscycluskosten

RubberGard EPDM kent een extreem lange levensduur, vraagt zeer weinig onderhoud en kan, indien nodig, eenvoudig gerepareerd worden met behulp van simpel gereedschap, zelfs na een aantal jaren blootgesteld te zijn aan de weersomstandigheden.

Meer dan een dakbedekkingsmembraan

 
Elevate heeft een compleet assortiment aan compatibele dakbedekkingsaccessoires ontwikkeld, zoals zelfhechtende naadtapes, primers, Bonding Adhesive-lijmen en afdichtstukken die aan de vereisten van verschillende installatiedetails voldoen die worden gevraagd bij modulaire daken en ze zorgen samen voor een volledig waterdichte oplossing. Ook al wordt het gebouw na lange tijd aangepast of verplaatst, de detailafwerking is eenvoudig, zodat oud materiaal nieuw leven ingeblazen krijgt en daarbij de prestaties van een nieuw membraan levert. 

Elevate biedt ook uitgebreide ondersteuning bij installatie. Ons technische team biedt op maat gemaakte trainingen en externe assistentie, alsook ter plaatse, en voert bovendien ook dakinspecties uit.