Elevate maakt Belgische school waterdicht

Holcim werkte samen met hoofdaannemer MUTEC in het gebouw Les Trèfles in Anderlecht, Brussel. Het UltraPly TPO thermoplastisch polyolefine dakafdichtingssysteem maakt het 7000 m² grote dak van de constructie effectief waterdicht.

Project-ID
Plaats

Anderlecht, België

Toepassing

Groendaken

Type project

Nieuw gebouw

Type gebouw

Educatief gebouw

Dakoppervlak

7,000 m²

Producten

Elevate UltraPly TPO 1.5 mm

Systeem

Volledig verkleefd systeem

Het opvallende gebouw Les Trèfles is een school- en sportcomplex dat plaats biedt aan 750 leerlingen. De totale structuur lijkt op een klavertje vier. Het Brusselse Árter Architecten ontving een "Exemplary Building" (BatEx) prijs voor het ontwerp van dit opmerkelijke gebouw, dat een innovatieve combinatie is van passief bouwen, duurzaamheid, leerrijke en groene kenmerken.

De klant koos voor Elevate's UltraPly TPO-dakafdichtingssysteem, geïnstalleerd door Elevate Master Contractor MUTEC, die veel expertise en ervaring heeft in TPO waterafdichting en groendaken.

Het 7000 m² grote dakoppervlak werd voorzien van een gelijmde dakopbouw bestaande uit een zelfklevend dampscherm, twee lagen 15 cm dikke PIR-isolatieplaten en een 1,5 mm dikke Elevate UltraPly TPO enkellaagse membraan, volledig verlijmd met contactlijm. Hierop werd een opvallend groendak geplaatst.

De keuze van de dakbedekkingsmembraan en alle andere bouwmaterialen werd bepaald op basis van een levenscyclusanalyse (LCA), die rekening houdt met de totale milieu-impact van de producten tijdens hun volledige levenscyclus.