SNEL EN EENVOUDIG RESIDENTIEEL DAKBEDEKKINGSSYSTEEM

RubberCover EPDM is een hoogwaardig dakbedekkingssysteem voor residentiële platte daken tot 150 m². Het is beschikbaar in 2 diktes : 1mm en 1.5 mm.

Gebaseerd op een EPDM-membraan van synthetisch rubber met een levensverwachting van meer dan 50 jaar, is het een van de meest duurzame en duurzame dakbedekkingssystemen op de markt. Het is compatibel met een breed scala aan ondergronden, waardoor het perfect is voor zowel renovaties als nieuwbouwprojecten.

Met RubberCover EPDM kunnen huiseigenaren ook het meeste uit hun dak halen. Het systeem is compatibel met groen-, zonne-, blauwe en gebruiksdaken. Voor dit soort toepassingen adviseren wij wel het gebruik van het 1,5 mm dikke membraan.

Kortom, RubberCover EPDM is ontworpen om de tand des tijds te doorstaan en huiseigenaren gemoedsrust te geven.
 

KIES DE JUISTE DIKTE

EIGENSCHAPPEN EN VOORDELEN

Uitstekende duurzaamheid

Het RubberCover EPDM-membraan biedt ongeëvenaarde weerstand tegen ozon, UV-straling en hoge of lage temperaturen. Het membraan kan worden uitgerekt tot meer dan 300%, zodat het zich aanpast aan bewegingen van het gebouw en de temperatuurschommelingen, met het behouden van zijn originele vorm doorheen de jaren. Toevoegingen zoals dakramen of extensies kunnen eenvoudig worden geïntegreerd zonder de prestaties van het systeem te beïnvloeden.

 

Eenvoudige installatie

RubberCover EPDM-membranen zijn licht, flexibel, makkelijk om mee te werken en kunnen dus snel geïnstalleerd worden. Ze zijn verkrijgbaar in grote, naadloze vellen. De meeste kleine daken van woningen kunnen daarom worden bedekt met één vel zonder naden. De rollen zijn makkelijk te hanteren en te stockeren en tijdens de installatie is geen specifiek hulpmiddel nodig. Mits een goede constructie, kan RubberCover EPDM op vrijwel elk nieuw of bestaand plat dak worden gebruikt.

 

Eenvoudige installatie zonder vlam

Hoe eenvoudig kan installatie zijn? RubberCover EPDM membranen vereisen geen vlam aangezien het membraan altijd volledig aan de ondergrond wordt gelijmd. Deze “koude” plaatsing is eenvoudig, veilig en minimaliseert het risico op brandongevallen.

 

Zeer lage levenscycluskosten

Na installatie vereisen RubberCover EPDM membranen weinig tot geen onderhoud! Gekoppeld aan de inherente duurzaamheid en concurrerende installatiekosten van het membraan zorgt dit voor zeer lage levenscycluskosten.

 

Milieuvriendelijk

Vanwege de uitzonderlijke duurzaamheid, eenvoudig onderhoud en geschiktheid voor recycling, is het RubberCover EPDM-membraan het meest-milieuvriendelijke dakbedekkingsproduct op de markt. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat EPDM-membranen een beperkte milieu-impact hebben in vergelijking met andere dakbedekkingsmembranen. Het RubberCover EPDM-membraan is chemisch inert en stoot geen verontreinigingen uit in de lucht of het water. Het is daarom mogelijk het verzamelde water te gebruiken voor huishoudelijke doeleinden. Bovendien is het systeem compatibel met groendaken of zonnepanelen.

FOTO'S

RubberCover EPDM is de ideale oplossing voor kleine residentieële platte daken zoals veranda's, dakkapellen, portieken, garages, carports, tuinhuizen, balkons, dakgoten en trailers. U kunt het zo gek niet bedenken!

CODES EN GOEDKEURINGEN

Onze EPDM-dakafdichtingssystemen werden geëvalueerd voor hun prestaties, wat leidde tot een reeks nationale en internationale typegoedkeuringen en classificaties.

Indien niet beschikbaar in onze Documenten, contacteer onze technische dienst of uw lokale Elevate verantwoordelijke.

 

VIDEO'S

COMPLETE OPLOSSING

Er zijn maar een paar accessoires nodig om het RubberCover EPDM-systeem correct te installeren.
Deze zijn allemaal verkrijgbaar bij Elevate en zijn zeer eenvoudig in gebruik.

Naast het RubberCover EPDM-membraan biedt Elevate andere dakbedekkingsysteemcomponenten zoals PIR-isolatiepanelen, afdekplaten en dampschermen.
Hun gegarandeerde compatibiliteit verbetert de algehele systeemprestaties nog meer.