Elevate ISOGARD HD is een 12,7 mm dik polyisocyanuraat (PIR) paneel opgebouwd uit een PIR-schuimkern met hoge densiteit en een gesloten celstructuur waarop een glasvlies cachering wordt aangebracht.

 

De ISOGARD HD-dekplaten spreiden de belasting en beschermen de onderliggende isolatieplaten. Het combineert slagvastheid en installatiegemak in één duurzaam product. Het is eveneens een uitstekende keuze voor renovatieprojecten, als deze gebruikt kan worden als dekplaat bovenop het bestaand dak.

EIGENSCHAPPEN EN VOORDELEN

Uitstekende prestaties

ISOGARD HD-dekplaten hebben de beste thermische eigenschappen van alle dekplaten met een dikte van 12 mm en zijn bovendien uitstekend bestand tegen uitzonderlijke weersomstandigheden. Ze zorgen voor een zeer goede windweerstand, een vlakke ondergrond en vereisen minder bevestigers per paneel dan de klassieke PIR isolatieplaten met een dikte van 25 mm.

 

 

Licht gewicht

Een ISOGARD HD-paneel van 1,22 m x 2,25 m weegt amper 5 kg, draagt bij tot de eenvoudige verwerking en snelle plaatsing.

 

Snelle en eenvoudige installatie

ISOGARD HD-dekplaten zijn gemakkelijk te versnijden en te plaatsen. Ook op daken met veel details zoals afvoeren en buisdoorvoeren kunnen ze snel geplaatst worden. Dit resulteert in lagere installatiekosten.

 

Hoge druksterkte

ISOGARD HD-dekplaten dragen bij aan de de structurele integriteit van het dakafdichtingssysteem en verlagen ook de kans op beschadiging door hagel, circulatie op het dak. Het verbetert ook de brandprestaties van het dakbedekkingssysteem.

 

Duurzaam

Wanneer ze correct geïnstalleerd zijn, gaan de ISOGARD HD-dekplaten het hele levensduur van een gebouw mee.

 

Milieuvriendelijk

ISOGARD HD-dekplaten bestaan uit schimmel- en bacteriënwerende materialen. Bovenop elke plaat komt een 100% schimmel- en vochtwerende glasvlies cachering. ISOGARD HD-platen bestaan voor 9% uit gerecycleerde materialen. Ze gebruiken een HCFK-vrij drijfgas en dragen bijgevolg niet of nauwelijks bij tot de aantasting van de ozonlaag of de opwarming van de aarde.

INSTALLATIE

Elevate ISOGARD HD dekplaten moeten nauwkeurig rond afvoeren, ronde buisdoorvoeren en andere dakdoorvoeren geplaatst worden. Er mogen niet meer platen geplaatst worden dan op diezelfde dag of voor de aanvang van slechte weersomstandigheden kunnen worden afgedicht.


ISOGARD HD-dekplaten kunnen bovenop isolatieplaten of een bestaande dakafdichting geplaatst worden, steeds onder volledig verkleefde of mechanisch bevestigde éénlaagse dakafdichtingsmembranen. Dekplaten moeten met schroeven en plaatjes of met isolatie lijm worden bevestigd.

Het aantal bevestigers per paneel wordt bepaald door middel van een windcalculatie volgens de lokale voorschriften en rekening houdende met een minimum van 12 bevestigers per dekplaat, in geval van een volledig gekleefd membraan en minimum 8 bevestigers in geval van een mechanisch bevestigd systeem. Neem contact op met de technische afdeling van Elevate voor meer informatie over de bevestiging van dekplaten.

VOORZORGEN

  • Hou dekplaten altijd droog. Bundels moeten boven de waterlijn bewaard worden om vochtinfiltratie vanaf de bodem te voorkomen
  • Brandbaar. Bekijk zeker de veiligheidsvoorschriften voor meer infomatie (Safety Data Sheet (SDS))
  • Vermijd installatie bij natte, vochtige of ongelijke ondergronden
  • Gebruik geen warme asfalt met ISOGARD HD-dekplaten