UltraPly TPO en zonnedaken: een winnende combinatie voor een Belgisch pakhuiscomplex

Goodman is een internationaal opererende vastgoedonderneming die logistiek en industrieel vastgoed ontwikkelt, in bezit heeft en beheert. Een aantal jaar geleden verwierf Goodman een locatie van 7 ha op een industrieterrein in Puurs (België) midden in de strategische driehoek Brussel-Antwerpen-Gent. In 2012 werd hier een pakhuiscomplex ontwikkeld met een totale dakoppervlakte van zo'n 40.000 m². Rond 20.000 m² was bestemd voor de brouwerij van Duvel-Moortgat, beroemd on zijn krachtige gerstebier, terwijl de andere 20.000 m² aan Vandeputte Safety Materials was voorbehouden.

Project-ID
Plaats

Puurs, België

Toepassing

PV roofs

Type project

Nieuw gebouw

Type gebouw

Industrieel gebouw

Dakoppervlak

40,000 m²

Producten

Elevate UltraPly TPO 1.5 mm (white)

Systeem

Volledig verkleefd systeem

Goodman wilde zijn klanten oplossingen op maat, kwaliteit en strikte levertijden garanderen. Ook besteedt de onderneming veel aandacht aan duurzaamheid en deze filosofie en benaderingswijze strekten zich tot uit de keuze van het dakafdichtingssysteem.

Boven op het stalen golfdakvlak van het pakhuiscomplex werd een PE vochtbarrière geplaatst, waarop een laag PIR isolatie werd aangebracht. Vervolgens werd rond 40.000 m² aan Elevate’s witte UltraPly TPO thermoplastisch dakbedekkingsmembraan met een dikte van 1,5 mm mechanisch boven op de isolatie bevestigd. Het dakdekkersbedrijf realiseerde een dekkingssnelheid van 800 m² per dag dankzij panelen met een breedte van 2 m en een lengte van 30,5 m.

Bij UltraPly TPO wordt de flexibiliteit van rubberen membranen gecombineerd met de mogelijkheid tot heteluchtlassen van thermoplastische membranen. De naden worden met behulp van hete lucht aan elkaar gelast: de bovenste en onderste laag smelten samen tot een uniforme naad. Deze lasmethode zorgt voor een zeer sterke, ononderbroken en snelle naadverbinding en kan het hele jaar door onder alle weersomstandigheden worden gebruikt.

Boven op het UltraPly TPO-membraan, dat vanwege het reflecterende vermogen en de uitstekende bestendigheid tegen hoge temperaturen en slijtage met elk soort PV installatie compatibel is, zijn zonnepanelen gemonteerd. De klant wilde met de reflectie-eigenschappen van het witte UltraPly TPO-membraan de opbrengst van de zonnepanelen optimaliseren en bijdragen aan de verlaging van de temperatuur in het gebouw tijdens zonnige en warme perioden.