Futuristische sporthal in de Tsjechische Republiek gaat voor UltraPly TPO

De nieuwe sporthal in Dolní Břežany, in Midden-Bohemen, is geen gewone sportcomplex. Met zijn onmiskenbare "ruimteschip"-vorm en zijn matte aluminiumbekleding vestigt hij de aandacht op zichzelf en weerspiegelt hij tegelijkertijd zijn omgeving. Compact van buitenaf, en daarnaast enorm groot van binnen.

Project-ID
Plaats

Dolní Břežany, Czech Republic

Type project

Nieuw gebouw

Type gebouw

Recreatief gebouw

Dakoppervlak

1,400 m²

Producten

Elevate UltraPly TPO 1.5 mm

Systeem

Mechanisch bevestigd systeem (RMA)

De bouw van dit fantastische complex vond plaats tussen 2013 en 2018. Er werden materialen van de hoogste kwaliteit geselecteerd, waaronder Elevate's UltraPly TPO-dakafdichtingsmembraan om het 1400 m² grote dak te bedekken. Het 1,5 mm dikke membraan werd mechanisch bevestigd aan de houten dekstructuur, volgens het dakontwerp van de technische afdeling van Elevate in Bratislava.

Door de nabijheid van Praag heeft Dolní Břežany in de afgelopen jaren een golf van demografische en stedelijke ontwikkelingsprojecten meegemaakt. De sporthal, die gebruikt wordt door de leerlingen van de plaatselijke basisschool tijdens de schooluren en door de plaatselijke sportverenigingen tijdens de resterende uren, is een echte multifunctionele ruimte die ook voor culturele evenementen kan worden gebruikt. Sinds de opening is het een lokaal herkenningspunt geworden, waardoor een nieuw brandpunt van het lokale sociale leven is ontstaan.