SPECIAAL ONTWIKKELD VOOR PLATTE DAKEN

Wij introduceren met trots ISOGARD AK, een isolatieplaat van polyisocyanuraat (PIR), die speciaaal ontwikkeld is voor platte daksystemen. Het bestaat uit een PIR-schuimkern met gesloten cellen, aan weerszijden gelamineerd met een gasdichte meerlaagse facer van aluminiumkraftcomplex. De platen zijn verkrijgbaar met rechte kanten of sponning.

Door de unieke schuim- en facertechnologie bieden de ISOGARD AK platen duurzame en stabiele prestaties, uitmuntende thermische en dimensionele stabiliteit en hoge drukvastheid.

ISOGARD AK is geschikt voor alle platte dakbedekkingssystemen, ook waneer de eisen aan de PIR-platen zeer hoog zijn, zoals bij volledig verkleefde EPDM-dakbedekkingssystemen.
 

EIGENSCHAPPEN EN VOORDELEN

HOGE THERMISCHE STABILITEIT

ISOGARD AK-platen zijn zorgvuldig samengesteld met het oog op stabiliteit, ook bij zeer hoge temperaturen van het dakoppervlak.

 

DIMENSIONELE STABILITEIT

Door de microcelstructuur blijven ISOGARD AK-platen dimensioneel stabiel onder extreme omstandigheden.

 

HOGE DRUKVASTHEID

ISOGARD AK-platen worden niet zacht of samengedrukt, noch tijdens als na de installatie.

 

BELOOPBAARHEID

ISOGARD AK-platen bieden een goede beloopbaarheid en weerstand tegen dynamische belasting.

 

SUPERIEURE THERMISCHE PRESTATIES

ISOGARD AK-platen bieden dezelfde thermische prestaties als dikkere en/of zwaardere isolatiematerialen.

 

DUURZAAMHEID

Bij een correcte installatie gaan ISOGARD AK-platen even lang mee als de levensduur van het gebouw.

 

COMPATIBILITEIT MET DAKBEDEKKINGSSYSTEMEN

De lichte en eenvoudig te installeren ISOGARD AK-platen zijn compatibel met de meeste dakbedekkingsmembranen en -systemen. Ze kunnen worden gebruikt op dakoppervlakken van multiplex, beton en metaal, en dit bij zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

 

MILIEUVRIENDELIJK

PIR-platen zijn één van de meest duurzame dakisolatieopties die momenteel verkrijgbaar zijn: ze besparen meer dan 100 keer zoveel energie die wordt gebruikt voor de productie ervan. De ISOGARD AK-schuimtechnologie maakt gebruik van een cfk-vrij blaasmiddel met een laag aardopwarmingsvermogen (Global Warming Potential; GWP) en een ozonafbrekend vermogen (Ozone Depletion Potential; ODP) van nul.

INSTALLATIE

ISOGARD AK-platen kunnen worden aangebracht met schroeven en plaatjes of met goedgekeurde lijm. Ze dienen afgeschermd te worden tegen vocht tijdens stockage en tot het dakbedekkingsmembraan is geïnstalleerd.

De ondergrond moet droog, glad, effen, proper en sterk genoeg zijn om de dakopbouw op te monteren. Aanvaardbare ondergronden zijn ter plaatse gestort beton, prefab-betonelementen met en zonder druklaag (afschotlaag), lichte betonplaten, geprofileerde staaldaken, sandwichpanelen en houten dakvlakken (massief hout, multiplex, OSB).

Zie de installatierichtlijnen of technische fiches voor gedetailleerde informatie.