DUURZAAMHEID

01

DUURZAAMHEID

 

EPDM vermindert de milieu-impact aanzienlijk van de gebouwen die het bedekt. Het beantwoordt aan alle eisen van circulaire bouw wat betreft herbruikbaar, recycleerbaar en herstelbaar materiaal. Bovendien zijn er opmerkelijk minder middelen nodig om een dun, eenlaags EPDM membraan te produceren, in vergelijking met traditionele dakbedekkingsoplossingen.

 

HERGEBRUIK EN RECYCLING

 

EPDM voldoet aan alle eisen van circulaire bouw. Door zijn lange levensduur kan de kringloop van grondstoffen worden vertraagd. Dankzij zijn duurzaamheid en constante flexibiliteit kan het eenvoudig worden hergebruikt. Bovendien is het recycleerbaar.

LEVENSDUUR

 

EPDM dakbedekkingsmembranen gaan minstens 50 jaar mee en de structuur en elasticiteit ervan blijven onveranderd. Het kan gemakkelijk worden hersteld, waardoor het nog langer meegaat. Er is geen twijfel mogelijk: EPDM is de meest duurzame dakbedekking.

NIET-GIFTIG

 

EPDM is inert en geeft geen giftige stoffen af tijdens of na de installatie. Aangezien het volledig veilig is voor mens en milieu, kan regenwater worden opgevangen voor huishoudelijk gebruik zonder risico.

CERTIFICATEN

 

Duurzaamheidscertificaten creëren nieuwe normen voor de toekomst. Als materiaal dat de milieu-impact aanzienlijk vermindert, draagt EPDM actief bij tot het behalen van de hoogste scores in BREEAM en LEED programma's. 

Gelijkaardige projecten

Het Batsford Arboretum

Verenigd Koningkrijk
Ontdek
ACTIEVE DAKEN

02

ACTIEVE DAKEN

 

Het activeren van de vijfde gevel is een trend die verschillende doelen dient. Van het maximaliseren van de algemene efficiëntie van het gebouw tot het opvangen van energie en water en het gebruik van een dak als extra woonoppervlak. Met EPDM worden alle uitdagingen in verband met duurzaamheid, flexibiliteit, levensduur en waterdichtheid van het dak opgelost met slechts één laag dakbedekking die een leven lang meegaat.

 

GROENE DAKEN

 

Groene daken koelen en isoleren. Ze verminderen geluid en bieden habitats voor vogels en insecten. Stuk voor stuk waardevolle eigenschappen. Maar het is alleen duurzaam als het zorgvuldig wordt ontworpen en geïnstalleerd op het niet-giftige wortel- en waterbestendige EPDM membraan.

BLAUWE DAKEN

 

Van vitaal belang voor nieuwe architectuur? De waterhuishouding van het dak. EPDM werkt uitstekend op blauwe daken die water vasthouden, de afvoer vertragen en gekoppeld zijn aan wateropvangsystemen - vanwege zijn onberispelijke waterdichtheid.

ZONNEDAKEN

 

EPDM heeft de hoogste uv-bestendigheid van alle beschikbare dakbedekkingsoplossingen. EPDM gaat langer mee dan de zonnepanelen, waardoor duurzame, onderhoudsarme zonnedaken kunnen worden gemaakt die vele tientallen jaren functioneren.

ONTWERPVRIJHEID

03

ONTWERPVRIJHEID

 

Het ontwerpproces is een samenspel van functionaliteit, esthetiek en prestaties. De gekozen materialen moeten creativiteit bevorderen in plaats van beperken, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het gebouw. Met EPDM kunt u zelfs de meest uitgewerkte moderne ontwerpen beschermen en toekomstbestendige renovaties mogelijk maken.

 

ONGEBRUIKELIJKE VORMEN

 

Ontwerpvrijheid is essentieel voor wie grote dingen creëert. Dankzij de flexibiliteit en beschikbaarheid in grote, eenlagige platen ondersteunt EPDM creatieve oplossingen. Het maakt ook toekomstige transformaties en het plaatsen van nieuwe objecten op het dak mogelijk.

SNELLE INSTALLATIE

 

De installatie van EPDM is snel, vlamvrij en veilig voor mens en milieu. Bij grote dakoppervlakken en onregelmatige vormen zorgt EPDM voor een snelle en eenvoudige installatie.

PERFECT VOOR RENOVATIES

 

EPDM kan rechtstreeks op bijna alle bestaande dakbedekkingssystemen worden aangebracht, met of zonder isolatie. Omdat het veilig en vlamvrij is, kunnen veel renovaties plaatsvinden zonder het gebouw eronder af te sluiten. 

INNOVATIE

 

Wanneer creativiteit en hoge prestaties samenkomen in één ontwerp, dan hebben we het over meesterwerken. Of u nu innoveert met vormen of functionele oplossingen, EPDM is het antwoord op alle uitdagingen van de moderne architectuur.

WILT U RUBBERGARD EPDM GRAAG EENS AANRAKEN?

VRAAG HIER UW RUBBERGARD EPDM STAAL