Elevate RubberGard EPDM gekozen om modulaire school in het Verenigd Koninkrijk waterdicht te maken

De basisschool Abbey Farm Educate Together (ET) in North Swindon is een modulaire school ontworpen en gebouwd door de Britse offsite bouwspecialist Reds10. De school is CO2-neutraal ontworpen en heeft verschillende duurzaamheidsvoorzieningen, zoals luchtwarmtepompen, fotovoltaïsche panelen, mechanische en natuurlijke ventilatie, aluminium deur- en raamkozijnen van gerecycleerd materiaal, vloerplanken met 50% gerecycleerd materiaal en houten gevelbekleding.

Project-ID
Locatie

North Swindon, VK

Toepassing

Modulaire bouw

Type project

Nieuwbouw

Type gebouw

School

Dakoppervlak

2500 m²

Producten

RubberGard EPDM 1,1 mm

Systeem

Volledig verkleefd

Voor het platte dak van de school koos Reds10 voor RubberGard EPDM-dakbedekking van Elevate. “Reds10 wilde de koolstofuitstoot tijdens de bouw verminderen, en daarom zagen we al snel de voordelen van RubberGard EPDM. Het is niet alleen een veerkrachtig membraan met een lange levensduur, maar de flexibele structuur biedt veiligheid en bescherming tijdens het transport en de plaatsing van elke module op de projectlocatie", vertelt Joe Shepherd, Education Lead bij Reds10. “RubberGard EPDM is ook een inert materiaal met een lage impact op het milieu, aangezien er geen giftige stoffen vrijkomen tijdens en na de installatie, waardoor het afvloeiend regenwater kan worden opgevangen”, voegde hij eraan toe.

De bouw begon in mei 2021 en het nieuwe gebouw opende zijn deuren in september 2022. Het biedt plaats aan 460 leerlingen.

Moderne bouwmethoden

Het gebruik van moderne bouwmethoden (of in het VK aangeduid met MMC - modern methods of construction) neemt snel toe in het Verenigd Koninkrijk, met name in de onderwijssector, met als doel scholen sneller en kostenefficiënter te bouwen en tegelijkertijd aanzienlijke milieuvoordelen te behalen.

MMC's maken gebruik van innovatieve technieken zoals modulaire bouw, prefabricage en 3D-printen. Deze methoden verbeteren de efficiëntie, verkorten de bouwtijd en garanderen een hoge kwaliteit.

Alle vereisten zijn afgevinkt

Een EPDM enkellaags membraan, zoals RubberGard EPDM, is een van de meest effectieve dakbedekkingsoplossingen voor modulaire gebouwen. Het is gemaakt van synthetisch rubber en biedt verschillende voordelen tijdens de bouwfase en tijdens de levensduur van het gebouw.

Om de hoogste kwaliteitsnormen te garanderen, wordt elk stuk van RubberGard EPDM op maat gesneden en in een gecontroleerde fabrieksomgeving op de geprefabriceerde module aangebracht. Het membraan bestaat uit één laag en is daarom licht van gewicht. Dit zorgt voor snelle en eenvoudige installatie.

Het is ook veiliger werken, want RubberGard EPDM kan aangebracht zonder heet werk of open vuur. Het membraan wordt volledig op elke bouwmodule gekleefd door middel van lijm. Alle andere dakdetails worden in de fabriek afgewerkt met behulp van de zelfklevende accessoires uit het Elevate QuickSeam-assortiment. Dankzij dit proces kunnen de meeste dakwerkzaamheden worden uitgevoerd voordat de modules op de bouwplaats worden afgeleverd. Dit voorkomt vertragingen door het weer en de installatietijd op de bouwplaats wordt tot een minimum beperkt.

Toekomstbestendig

RubberGard EPDM is beschikbaar in grote paneelformaten, wat betekent dat het dak van elke modulaire eenheid gemakkelijk uit één stuk kan worden bedekt, waardoor de hoeveelheid voegen en afval tot een minimum wordt beperkt. EPDM is ook een chemisch inert materiaal dat geen weekmakers bevat. Bij een correcte installatie kan het een levensduur van meer dan 50 jaar halen.

De flexibiliteit van het membraan zorgt ervoor dat het na zware weersomstandigheden zijn oorspronkelijke vorm en prestaties terugkrijgt en maakt het bestand tegen UV, hitte, hagel en bewegingen van het gebouw. Er is minimaal onderhoud nodig en indien nodig kan het EPDM-membraan eenvoudig worden gerepareerd met zeer eenvoudig gereedschap, zelfs na jarenlange blootstelling.

Als het gebouw in de toekomst moet worden aangepast of uitgebreid, kunnen de modulaire eenheden die zijn bekleed met RubberGard EPDM gemakkelijk worden gedemonteerd, verplaatst en weer dichtgemaakt, zelfs tientallen jaren na de oorspronkelijke bouw.

ER VALT VEEL TE ONTDEKKEN OVER EPDM

EPDM is de meest toekomstbestendige dakbedekking als het gaat om duurzaamheid, prestaties en ontwerpvrijheid. Kom meer te weten over de rol die het speelde binnen dit project en vele andere door de voordelen te ontdekken.

Hoe heeft EPDM dit project naar een hoger niveau getild?

ONGEBRUIKELIJKE VORMEN

 

Ontwerpvrijheid is essentieel voor wie grote dingen creëert. Dankzij de flexibiliteit en beschikbaarheid in grote, eenlagige platen ondersteunt EPDM creatieve oplossingen. Het maakt ook toekomstige transformaties en het plaatsen van nieuwe objecten op het dak mogelijk.

NIET-GIFTIG

 

EPDM is inert en geeft geen giftige stoffen af tijdens of na de installatie. Aangezien het volledig veilig is voor mens en milieu, kan regenwater worden opgevangen voor huishoudelijk gebruik zonder risico.