UltraPly TPO: het duurzame dakbedekking systeem gekozen door Toyota voor hun fabriek in Maleisië

Toyota Motor Company besteedt veel aandacht aan de duurzaamheid van haar gebouwen. Het bedrijf was op zoek naar een compleet en krachtig dakafdichtingssysteem om het 11.000 m² grote dak van zijn nieuwe productievestiging in Maleisië waterdicht te maken. De duurzame oplossing moest ook voldoen aan strakke deadlines en eenvoudig te installeren zijn.

Project-ID
Plaats

Klang, Maleisië

Type project

Nieuw gebouw

Type gebouw

Industrieel gebouw

Dakoppervlak

11,000 m²

Producten

Elevate UltraPly TPO 1.8 mm (gray) + ISO 95+ GL

Systeem

InvisiWeld

Er werd gekozen voor het 1,8 mm dikke grijze UltraPly TPO daksysteem van Elevate , bevestigd over Elevate ISO 95+ GL polyisocyanuraat (PIR) isolatieplaten. Het InvisiWeld inductielassysteem van Elevate werd gebruikt om het membraan te bevestigen en zorgt zo voor een esthetische afwerking.

"Er waren verschillende redenen om te kiezen voor Elevate's UltraPly TPO-dakafdichtingssysteem", aldus ontwerper John Ngooi van Nexus Idea Consultancy Sdn Bhd. "Eén daarvan was dat het superieure luchtdichte, waterdichte eigenschappen biedt en een systeemgarantie van 20 jaar biedt na de installatie. Daarnaast zorgen de ISO 95+ GL-isolatieplaten van Elevate voor een zeer lage U-waarde, wat helpt om het energieverbruik van de fabriek te verminderen."