Geprefabriceerd RubberGard EPDM-dakbedekkingssysteem voor Frans outletwinkelcentrum

Het nabij Lyon, Frankrijk gelegen "The Village" is het eerste outletwinkelcentrum in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Het brengt meer dan 80 bijeen op een oppervlak van 31.000 m², waarvan 21.000 m² bestaat uit winkelruimten. Dit grote winkelcomplex doet de traditionele architectuur van de regio eer aan, maar heeft tegelijk ook een modern uiterlijk. De daken met een helling van 45° van de winkels en hun mengeling van hout en staal doen denken aan de bouw in de Alpen, terwijl het witte gepolijste glas van de gevelbekleding verwijst naar de sneeuwtoppen.

Project-ID
Plaats

Lyon, Frankrijk

Type project

Nieuw gebouw

Type gebouw

Commercieel gebouw

Dakoppervlak

18,000 m²

Producten

Elevate RubberGard EPDM 1.1 mm

Systeem

Volledig verkleefd systeem

Hout en glas zijn twee materialen die reageren op temperatuurschommelingen, die veel voorkomen in dit berggebied. De verwerking hiervan in het dak vormde een uitdaging op het gebied van het waterdicht maken. Om deze uitdaging te beantwoorden stelde dakdekkersbedrijf Etanchisol aan de eigenaar van het gebouw voor om Elevate RubberGard EPDM-membranen te gebruiken.

Deze dakbedekkingsoplossing bracht twee grote voordelen met zich mee: aan de ene kant is de bestendigheid van RubberGard EPDM-membraan tegen thermische schokken tot 130 °C essentieel, want de temperatuur achter glas kan snel oplopen. Daarnaast heeft het EPDM-membraan een uitzonderlijke breukrek van meer dan 300%, waardoor de expansie van de houtplaten tussen aangrenzende winkels kan worden opgevangen.

Om de gebouweigenaar een hoogpresterende waterdichtingsoplossing te kunnen garanderen, besloot het dakdekkersbedrijf om 18.000 m² aan membraan op houten frames te prefabriceren. Het gebruik van RubberGard EPDM-membranen met een breedte van 3,05 m maakte het mogelijk om waterdichte panelen geheel zonder naden te vervaardigen. Alleen het afdichten van de voegen tussen de houtpanelen gebeurde ter plaatse. De erkende Elevate-distributeur Heveax prefabriceerde de tape voor het afdichten van deze voegen op de hellende daken.

"Dit geprefabriceerde systeem was gunstig voor alle betrokkenen," aldus Sylvain Laurent, General Manager van Etanchisol. "Onze dakdekkers konden onder alle weersomstandigheden werken, comfortabel en zonder speciale uitrusting, op deze hoge en steile locatie. Voor de gebouweigenaar leverde het de garantie op van een effectieve waterdichtingsoplossing en een sneller opgeleverd gebouw."

THERE IS A LOT TO DISCOVER ABOUT EPDM

EPDM is the most future-proof roofing solution when it comes to sustainabilityperformance and design freedom. Learn more about the role it played within this project and many others by discovering its benefits.

How did EPDM elevate this project?

INNOVATION

 

When creativity and high performance meet in one design, we’re talking masterpieces. Whether you innovate with shapes or functional solutions, EPDM is the answer to all challenges of modern architecture.

QUICK INSTALLATION

 

Installing EPDM is fast, flame-free and safe for people and the environment. When it comes to large roof surfaces and irregular shapes and forms, EPDM ensures a swift and easy installation process.