Elevate’s RubberGard EPDM maakt het detailleren in luxe lodges in de Cotswolds gemakkelijk

Elevate RubberGard™ EPDM dakbedekkingsmembraan is gebruikt om te helpen bij het creëren van een bosrijke haven voor vakantiegangers, foodies en golfliefhebbers in het prestigieuze ‘The Lodges at Feldon Valley’ Hotel in de Cotswolds, in het zuiden van Engeland.

Project-ID
Plaats

Cotswolds, Verenigd Koninkrijk

Type project

Nieuw gebouw

Type gebouw

Recreatief gebouw

Dakoppervlak

520 m²

Producten

Elevate RubberGard EPDM 1.1 mm

Systeem

Volledig verkleefd systeem

The Lodges in Feldon Valley, dat in het voorjaar van 2019 werd geopend, is een unieke vrijetijdsbestemming met een combinatie van heerlijk eten en luxe accommodatie in de pittoreske omgeving van de Cotswolds, omgeven door een volgroeid bos en een prestigieuze golfbaan. Het project bestond uit het opknappen en volledig herinrichten van het bestaande clubhuis om zo een uitstekend restaurant en bar te creëren, samen met de bouw van de hoofdlodge met 13 gastenkamers en vier satelliet lodges.

De kleinere lodges, ontworpen door het architectenbureau Design Engine om hun natuurlijke omgeving aan te vullen, zijn middels een verhoogde promenade verbonden met het hoofdgebouw. Deze bieden een afgelegen, natuurlijke en ontspannende uitgaansbestemming met uitzicht op het bos en het glooiende landschap. De hoofdarchitect van het project, Amanda Moore, legt uit: ‘De opdrachtgever was heel duidelijk dat het hoofddoel van het project eruit bestond om een hotel te creëren dat de natuurlijke omgeving aanvult en gebruik maakt van natuurlijke materialen, dus de satelliet lodges zijn ontworpen als een homogene vorm met een natuurlijke houten bekleding. We hadden een waterdichtingsmembraan nodig dat het tengelwerk voor de houten bekleding van het schuine dak kon inkapselen en Elevate’s RubberGard EPDM dakafdichtingssysteem bood de ideale oplossing, omdat het een veel snellere en eenvoudigere detaillering mogelijk maakte om elke tengel af te dichten en te werken met de schuinte van het dak. We zijn inderdaad zo onder de indruk van het systeem, dat we sindsdien het bedrijf hebben uitgenodigd om een CPD-presentatie aan ons ontwerpteam te geven.’

Weatherfix FRS, de erkende aannemer van Elevate, werd aangesteld om de installatie van de RubberGard EPDM dakbedekkingsmembraan op elk van de vier satelliet lodges uit te voeren. Het membraan werd binnen vier dagen op het dak van alle vier de kleine lodges geïnstalleerd, zodat de hoofdaannemer met de werkzaamheden aan het interieur kon beginnen. De tengels werden vervolgens op de voltooide dakbedekkingsmembraan geïnstalleerd en Weatherfix FRS begon het proces met het uitvoeren van de detaillering van de meer dan 400 tengels op de daken. Nadat de waterdichting voltooid was, werd de houten bekleding op het dak en de buitenmuren aangebracht.

Oliver Sweeney van Weatherfix FRS geeft een toelichting: ‘De mate van detaillering die nodig is om meer dan 400 tengels in het waterdichte dakoppervlak te verwerken, betekent dat het kostbaar zou zijn geweest om op vilt gebaseerde systemen te gebruiken, omdat de installatie zo arbeidsintensief zou zijn geweest. Omgekeerd maakten de lijm op waterbasis, de tapes en de eenvoudige detaillering die het RubberGard EPDM-systeem biedt, de detaillering veel sneller en gemakkelijker te realiseren. Het enige nadeel voor ons team is dat onze nette detaillering nu volledig verduisterd is door de houten bekleding. We weten echter dat het er is, dat het zijn werk doet, en dankzij de verlengde levensduur van het RubberGard EPDM-systeem weten we ook dat de Lodges in Feldon Valley erop kunnen vertrouwen dat het EPDM-membraan de gasten nog jaren droog en behaaglijk zal houden.’

ER VALT VEEL TE ONTDEKKEN OVER EPDM

EPDM is de meest toekomstbestendige dakbedekking als het gaat om duurzaamheid, prestaties en ontwerpvrijheid. Kom meer te weten over de rol die het speelde binnen dit project en vele andere door de voordelen te ontdekken.

Hoe heeft EPDM dit project naar een hoger niveau getild?

ONGEBRUIKELIJKE VORMEN

 

Ontwerpvrijheid is essentieel voor wie grote dingen creëert. Dankzij de flexibiliteit en beschikbaarheid in grote, eenlagige platen ondersteunt EPDM creatieve oplossingen. Het maakt ook toekomstige transformaties en het plaatsen van nieuwe objecten op het dak mogelijk.

SNELLE INSTALLATIE

 

De installatie van EPDM is snel, vlamvrij en veilig voor mens en milieu. Bij grote dakoppervlakken en onregelmatige vormen zorgt EPDM voor een snelle en eenvoudige installatie.