Dakrenovatie voor appeldistributiecentrum in Noord-Italië

De streek Trentino Alto Adige in Noord-Italië is het belangrijkste appelproductiegebied van het land, waar jaarlijks circa 27.000 ton appels worden geproduceerd.

Project-ID
Plaats

Trentino, Italië

Type project

Renovatie

Type gebouw

Industrieel gebouw

Dakoppervlak

2,800 m²

Producten

Elevate RubberGard EPDM 1.1 mm

Systeem

Volledig verkleefd systeem

Alpewa is in de zomer van 2020 begonnen de renovatiewerkzaamheden aan een deel van het dak van het appelverwerkings- en opslagmagazijn van Consorzio Valentina, onderdeel van het concern Mezzacorona. Het bestaande dak, bestaande uit sandwichpanelen, lekte en de dakgoten waren te klein en zorgden niet voor goede afvoer.

In het kader van de renovatie werden er eerst OSB-panelen door de sandwichpanelen heen vastgezet aan de geprefabriceerde betonbalken. Vervolgens werd ongeveer 2800 m² Elevate RubberGard EPDM-dakbedekkingsmembraan van 1,1 mm dik volledig verlijmd aangebracht boven op de OSB-panelen. De verkrijgbaarheid van het membraan op brede rollen, voor dit project tot maximaal 9,15 m, vereenvoudigde het installatieproces. Er werd ook een nieuw dakgootsysteem aangebracht, nu gelijk af met het dak (niet verzonken).

ER VALT VEEL TE ONTDEKKEN OVER EPDM

EPDM is de meest toekomstbestendige dakbedekking als het gaat om duurzaamheid, prestaties en ontwerpvrijheid. Kom meer te weten over de rol die het speelde binnen dit project en vele andere door de voordelen te ontdekken.

Hoe heeft EPDM dit project naar een hoger niveau getild?

PERFECT VOOR RENOVATIES

 

EPDM kan rechtstreeks op bijna alle bestaande dakbedekkingssystemen worden aangebracht, met of zonder isolatie. Omdat het veilig en vlamvrij is, kunnen veel renovaties plaatsvinden zonder het gebouw eronder af te sluiten.