Nieuwe uitbreiding van het hoofdkantoor van de bekende Italiaanse fabrikant voor houten pallets

Het Italiaanse bedrijf Sartorilegno vervaardigt hoogwaardige houten pallets. Zij volgen het fabricageproces vanaf de keuze van de juiste boom in het bos, het vervoer, het zagen in de zagerij van het bedrijf, de verwerking tot pallets en de levering ervan over de hele wereld.

Project-ID
Plaats

Fondo, Italië

Projecttype

Nieuwbouw

Type gebouw

Industrieel gebouw

Oppervlakte

2 600 m²

Producten

RubberGard EPDM 1,5 mm

Systeem

Geballast

Het bedrijf heeft eerder in 2021 een nieuw magazijn op hun hoofdlocatie in Fondo (Trentino) gebouwd, bestaande uit een souterrainopslagruimte van 2.600 m² en een bovengronds gebouw van 1.500 m².

Een van de belangrijkste uitdagingen voor het project is dat het platte dak van het nieuwe magazijn kan worden gebruikt als opslagplaats voor hout. Daarom moet het bestand zijn tegen de trillingen en het gewicht van het hout en van de voertuigen die worden gebruikt voor het transport ervan. Het was van essentieel belang een dakbedekkingsmembraan te hebben dat door de eigen elasticiteit de bewegingen in de onderliggende structuur kan opvangen, alsmede de schokken en spanningen veroorzaakt door de zware voertuigen. De krappe installatietijd moest ook in acht worden genomen om de dagelijkse werking van het bedrijf, dat tijdens de hele duur van de werkzaamheden operationeel bleef, zo min mogelijk te verstoren.

Het 1,5 mm dikke RubberGard EPDM-dakbedekkingsmembraan van Holcim werd door de ontwerper en de klant gekozen om het platte dak waterdicht te maken, omdat ze op zoek waren naar een materiaal dat tegelijk robuust, snel te plaatsen en elastisch was. Dankzij zijn uitstekende elasticiteit kan RubberGard EPDM gemakkelijk de bewegingen van de structuur opvangen en volgt het probleemloos de trillingen veroorzaakt door bewegende machines.

De aannemer voor de dakwerkzaamheden voor dit project was Impermenapace, een erkende aannemer van Holcim die al meer dan 10 jaar ervaring heeft met Elevate-membranen in grote panelen, zowel in de dakbedekking- als in de liningsector. Zij konden de installatie zeer snel uitvoeren, met behulp van membranen tot 15,25 m breed. Het membraan dat los over de ondergrond werd gelegd, werd nadien geballast met een betonstorting en met een afwerkingslaag geschikt voor voertuigen.

THERE IS A LOT TO DISCOVER ABOUT EPDM

EPDM is the most future-proof roofing solution when it comes to sustainabilityperformance and design freedom. Learn more about the role it played within this project and many others by discovering its benefits.

How did EPDM elevate this project?

QUICK INSTALLATION

 

Installing EPDM is fast, flame-free and safe for people and the environment. When it comes to large roof surfaces and irregular shapes and forms, EPDM ensures a swift and easy installation process.