'Relax' renovatie van Duits kuuroord hotel dankzij RubberGard EPDM

De moderne spafaciliteiten van het Land & Golf Hotel Stromberg in Duitsland werden onlangs uitgebreid met een nieuwe, aantrekkelijke buitenruimte. Stromberg ligt nabij Bad Kreuznach, tussen de groene heuvels aan de voet van de Hunsrück en de Rijn. Het Land & Golf Hotel Stromberg heeft 174 kamers en suites, 18 vergaderzalen en een golfterrein van 18 holes. Het kuuroord trekt veel klanten, met 2800 m² pure ontspanning voor de gasten. Het heeft een binnen- en een buitenzwembad, 5 afzonderlijke sauna's, 4 ontspanningsruimten en een fitnesszaal. De wellness-tuin met ruim zonnebaadgebied en zonneterras maken het aanbod compleet.

Project-ID
Plaats

Stromberg, Duistland

Toepassing

Groendaken

Type project

Renovatie

Type gebouw

Residentieel

Dakoppervlak

400 m²

Producten

Elevate RubberGard EPDM 1.5 mm

Systeem

Geballast systeem

Het kuuroord werd begin 2020 volledig gerenoveerd en uitgebreid om te voldoen aan de toenemende verwachtingen van de hotelgasten. De plaatselijke aannemer Alexander Wobido en zijn team, gespecialiseerd in EPDM, waren al betrokken geweest bij de werkzaamheden in 2012, toen de wellness-tuin met buitenzwembad en het wellness-huis werden aangelegd en gebouwd. Toen gebruikten zij het Elevate RubberGard EPDM-dakmembraan voor het waterdicht maken van een dakgebied van 400 m² en legden zij daar bovenop een extensief groendaksysteem aan. Ze gebruikten een rol van 9 m breed, zodat er vrijwel geen naden nodig waren.

De renovatiewerkzaamheden in 2020 bestonden uit het ombouwen van een ander bestaand dak tot een daktuin. Dit dak, dat ook met RubberGard EPDM waterdicht was gemaakt, heeft in de dwarsrichting slechts één voeg, die opnieuw werd afgedicht voor maximale bescherming tegen worteldoorgroei. Circa 200 m² werd bedekt met grind, 120 m² kreeg een groendak en 80 m² werd een toegankelijk, betegeld zonneterras. De steunpilaren voor het betonnen dak werden verstevigd om het zwaar gewicht van de daktuin te kunnen dragen. Verder hoefde er niet te worden ingegrepen.

Omdat het RubberGard EPDM-dakmembraan zo gemakkelijk kan worden aangepast aan veranderingen in de dakconfiguratie, kon de renovatie op ontspannen wijze worden uitgevoerd, zonder dat het bestaande dakafdichtingsmembraan hoefde te worden vervangen.

ER VALT VEEL TE ONTDEKKEN OVER EPDM

EPDM is de meest toekomstbestendige dakbedekking als het gaat om duurzaamheid, prestaties en ontwerpvrijheid. Kom meer te weten over de rol die het speelde binnen dit project en vele andere door de voordelen te ontdekken.

Hoe heeft EPDM dit project naar een hoger niveau getild?

PERFECT VOOR RENOVATIES

 

EPDM kan rechtstreeks op bijna alle bestaande dakbedekkingssystemen worden aangebracht, met of zonder isolatie. Omdat het veilig en vlamvrij is, kunnen veel renovaties plaatsvinden zonder het gebouw eronder af te sluiten.

GROENE DAKEN

 

Groene daken koelen en isoleren. Ze verminderen geluid en bieden habitats voor vogels en insecten. Stuk voor stuk waardevolle eigenschappen. Maar het is alleen duurzaam als het zorgvuldig wordt ontworpen en geïnstalleerd op het niet-giftige wortel- en waterbestendige EPDM membraan.