Totaal dakbedekkingssysteem voor nieuwbouw van Nederlandse fabrikant precisieonderdelen

Het Nederlandse bedrijf Kusters Precision Parts is in de afgelopen vijfenveertig jaar uitgegroeid tot een van de belangrijkste leveranciers van mechanische precisieonderdelen. Hun pand in Oss (Noord-Brabant) was te klein geworden en dus was er een nieuw kantoor nodig om de groei van het bedrijf op te vangen.

Project-ID
Plaats

Oss, Nederland

Type project

Nieuwbouw

Type gebouw

Industrieel gebouw

Dakoppervlak

8 000 m²

Producten

RubberGard EPDM 1,5 mm

RESISTA AK PIR

DensDeck Prime

Systeem

Volledig verlijmd

Aangezien voor de productie van precisieonderdelen zeer dure, ultramoderne apparatuur nodig is, wilde de eigenaar van het gebouw een hoogwaardig dakbedekkingssysteem dat alles in het nieuwe gebouw optimaal zou beschermen.

Holcim kon voor dit project een totaaloplossing leveren, waarbij de volledige compatibiliteit tussen de verschillende lagen van het dakbedekkingssysteem werd verzekerd door de levering van de isolatie, een onbrandbare dekplaat en het waterdichtingsmembraan.

De uitstekende prestaties en bewezen duurzaamheid gaven de doorslag bij de keuze voor het complete dakbedekkingssysteem op basis van het RubberGard EPDM-membraan en de RESISTA AK PIR-isolatie van Holcim, alsmede de DensDeck Prime-afdekplaat.

De eigenaar van het gebouw wilde ook zonnepanelen op het dak installeren. Bij dit soort toepassingen is het van vitaal belang dat het dakbedekkingssysteem de installatie van de zonnepanelen gedurende ten minste 20 tot 25 jaar kan dragen. EPDM-dakbedekkingsmembranen zijn ideaal omdat zij een verwachte levensduur hebben van meer dan 50 jaar, tweemaal zoveel als die van de zonnepanelen, die gewoonlijk een gemiddelde levensduur van 25 jaar hebben.

Brandveiligheid was ook zeer belangrijk voor dit project. Het RubberGard EPDM-dakbedekkingsmembraan heeft een lage brandbelasting en in combinatie met de DensDeck Prime onbrandbare dekplaat een uitstekende oplossing om de brandveiligheid te verhogen. DensDeck Prime heeft uitstekende brandwerende eigenschappen om schade door een eventuele brand veroorzaakt door de zonnepanelen te beperken en het verbetert ook de druksterkte van het daksysteem.
 

THERE IS A LOT TO DISCOVER ABOUT EPDM

EPDM is the most future-proof roofing solution when it comes to sustainabilityperformance and design freedom. Learn more about the role it played within this project and many others by discovering its benefits.

How did EPDM elevate this project?

LONGEVITY

 

EPDM roofing membranes last for at least 50 years and their structure and elasticity remain unchanged. They can be easily repaired, which allows them to last even longer. No doubt: EPDM is the most durable roofing material available.

SOLAR ROOFS

 

The UV resistance of EPDM is the highest among all available roofing solutions. It lasts longer than the solar panels, which allows to create sustainable, low-maintenance solar roofs that function for many decades.