RubberGard EPDM-project in Zuid-Frankrijk zo goed als nieuw na 22 jaar

Een van de eerste projecten in Frankrijk waarbij het Elevate RubberGard EPDM-dakafdichtingssysteem werd gebruikt, werd uitgevoerd in 1998, op het dak van een industriegebouw in Montauban in het zuidwesten van Frankrijk. In 2011 werd het gebouw overgenomen door het bedrijf Doumerc Pneus International. 22 jaar geleden werd er 11.000 m² RubberGard EPDM-membraan geïnstalleerd en het uiterlijk van het hoofdgedeelte is tot op heden nog niet helemaal veranderd," aldus Patrick Doumerc, directeur van Doumerc Pneus International. "De waterdichting is nog zo goed als nieuw, ondanks de zware hagelstorm die in 2015 door het gebied raasde. We moesten de 99 dakramen vervangen, die door de storm waren beschadigd, maar het dakafdichtingsmembraan was intact gebleven, zonder een schrammetje en zonder lekkage! Ondanks de intense zomerhitte van de afgelopen jaren, is het dakafdichtingsmembraan soepel gebleven, zonder schade of barsten. Een lokale, door Elevate geautoriseerde dakdekker heeft onlangs een paar plaatsen aan de hoeken van de dakramen gerepareerd, wat een klein normaal onderhoudswerk is na meer dan twee decennia van dienst, "voegt Doumerc toe.

Project-ID
Plaats

Montauban, Frankrijk

Type project

Nieuw gebouw

Type gebouw

Industrieel gebouw

Dakoppervlak

11,300 m²

Producten

Elevate RubberGard EPDM 1.1 mm

Systeem

Mechanisch bevestigd systeem (RMA)

Veerkrachtig, duurzaam en veelzijdig: RubberGard EPDM staat klaar voor de uitdagingen van vandaag, en ook die van de toekomst.

ER VALT VEEL TE ONTDEKKEN OVER EPDM

EPDM is de meest toekomstbestendige dakbedekking als het gaat om duurzaamheid, prestaties en ontwerpvrijheid. Kom meer te weten over de rol die het speelde binnen dit project en vele andere door de voordelen te ontdekken.

Hoe heeft EPDM dit project naar een hoger niveau getild?

LEVENSDUUR

 

EPDM dakbedekkingsmembranen gaan minstens 50 jaar mee en de structuur en elasticiteit ervan blijven onveranderd. Het kan gemakkelijk worden hersteld, waardoor het nog langer meegaat. Er is geen twijfel mogelijk: EPDM is de meest duurzame dakbedekking.