Elevate levert nieuwe ‘afdichting’ voor dierentuin Chester

De 1,9 bezoekers die jaarlijks op de dierentuin van Chester afkomen, komen in de eerste plaats voor de dieren, maar lopen ook bijna allemaal wel even binnen in de winkel. En nu kan het managementteam van de dierentuin gerust zijn dat het uitgebreide assortiment wildleven themaproducten veilig en droog is na een renovatie van het dak van de winkel met Elevate RubberGard™ EPDM-dakbedekkingsmembraan.

Project-ID
Plaats

Chester, Verenigd Koninkrijk

Type project

Renovatie

Type gebouw

Recreatief gebouw

Dakoppervlak

600 m²

Producten

Elevate RubberGard EPDM

Systeem

Volledig verkleefd systeem

Het Elevate-systeem werd gespecificeerd voor een gedeeltelijke renovatie van het dak ter vervanging van een bestaande dakbedekking waarvan het einde van de levensduur was bereikt. Door de eenvoud van het systeem kon het problematische gebied worden gestript en kon het RubberGard™ EPDM-membraan volledig verlijmd worden aangebracht op de nieuw geïnstalleerde ondergrond van multiplex, voor een mooi verzorgde waterdichtingsoplossing.

Omdat het een levensduur van meer dan 50 jaar en snelle installatie zonder heet werk en zonder geuroverlast biedt, was het Elevate-systeem ideaal voor installatie in de dierentuin, die met uitzondering van eerste en tweede kerstdag het hele jaar door dagelijks open is. Het flexibel en blijvend elastische systeem biedt een breukrek van 300%, wat het risico van scheuren of gaten tijdens de installatie of na voltooiing van het project wegneemt.

Het dakrenovatieproject van de winkel is nu voltooid en het Elevate RubberGard™ EPDM-systeem is gespecificeerd voor verschillende andere projecten in de dierentuin van Chester in het kader van het doorlopende programma voor ontwikkeling en faciliteitenbeheer van de attractie.

Aldus Carl Askew, facilitair manager van de dierentuin van Chester: "Wij investeren voortdurend in nieuwe leefomgevingen voor onze dieren en nieuwe faciliteiten voor onze bezoekers, met het oog op comfort en plezier voor alle betrokkenen.

"De winkel vormt een belangrijk element in de inkomsten van de dierentuin van Chester en draagt zo bij aan de financiering van die ontwikkelingsprojecten. Ook levert hij geld op voor onze natuurbeschermingsactiviteiten. We zijn heel blij dat het nieuwe RubberGard™ EPDM-dak zo snel is geïnstalleerd en ons tientallen jaren lang van dienst zal zijn."

THERE IS A LOT TO DISCOVER ABOUT EPDM

EPDM is the most future-proof roofing solution when it comes to sustainabilityperformance and design freedom. Learn more about the role it played within this project and many others by discovering its benefits.

How did EPDM elevate this project?

PERFECT FOR RENOVATIONS

 

EPDM can be installed directly on most existing roofing systems, with or without insulation. Since it’s safe and flame-free, many renovations can happen without closing the building underneath.

QUICK INSTALLATION

 

Installing EPDM is fast, flame-free and safe for people and the environment. When it comes to large roof surfaces and irregular shapes and forms, EPDM ensures a swift and easy installation process.