Egyptisch winkelcentrum krijgt gedeeltelijk nieuwe dakbedekking met 'witte' RubberGard EPDM

Het dak van het grootste winkelcentrum in Alexandrië (Egypte) was aan herziening toe. De eigenaar van het gebouw wilde een gedeelte opnieuw bedekken met een duurzaam dakafdichtingssysteem dat het gebouw gedurende vele decennia zou beschermen en dit met een minimum aan onderhoud.

Project-ID
Plaats

Alexandria, Egypte

Type project

Renovatie

Type gebouw

Commercieel gebouw

Dakoppervlak

13,500 m²

Producten

Elevate RubberGard EPDM 1.5 mm + Acrylitop

Systeem

Volledig verkleefd systeem

Met de steun van de technische team van Elevate werd voorgesteld om Elevate RubberGard EPDM te gebruiken in combinatie met Elevate RESISTA AK PIR-isolatieplaten. Teneinde een reflecterend oppervlak te verkrijgen, wat een van de eisen was van de klant, werd het RubberGard EPDM-membraan vervolgens overschilderd met een witte AcryliTop PC-100 coating.

De plaatselijke Elevate hoofdaannemer SODECO SPECIALTIES S.A.E renoveerde in totaal 13.500 m² dak met behulp van 70 mm dikke RESISTA AK-isolatieplaten, die mechanisch op de stalen ondergrond werden bevestigd, en een 1,5 mm dik RubberGard EPDM-dakbedekkingsmembraan, dat vervolgens op de isolatie werd aangebracht. Tenslotte werd de witte reflecterende coating aangebracht.

Er waren verschillende uitdagingen bij dit project, namelijk het deel van het dak dat moest worden gerenoveerd, had veel details en doorboringen. Het technische team van Elevate heeft de aannemer nauw bijgestaan door advies te geven over de juiste detailleringswerkzaamheden om zo de beste resultaten te verkrijgen. Bovendien was de installatietijd vrij beperkt door het regenachtige weer in Alexandrië. Dit betekende dat de dakwerkers de klok rond moesten werken om de gestelde deadline te halen.

De hoge druksterkte van de RESISTA AK-isolatieplaten en de uitstekende UV-bestendigheid en duurzaamheid van het RubberGard EPDM-membraan, samen met de knowhow van SODECO SPECIALTIES S.A.E., zorgden voor een kwaliteitsvol renovatieproject en een eigenaar die op beide oren kan slapen.

The high compression strength of the RESISTA AK insulation boards and the excellent UV resistance and durability of the RubberGard EPDM membrane, together with the know-how of SODECO SPECIALTIES S.A.E. ensured a quality solution for this renovation project, bringing peace of mind to the building owner.

ER VALT VEEL TE ONTDEKKEN OVER EPDM

EPDM is de meest toekomstbestendige dakbedekking als het gaat om duurzaamheid, prestaties en ontwerpvrijheid. Kom meer te weten over de rol die het speelde binnen dit project en vele andere door de voordelen te ontdekken.

Hoe heeft EPDM dit project naar een hoger niveau getild?

PERFECT VOOR RENOVATIES

 

EPDM kan rechtstreeks op bijna alle bestaande dakbedekkingssystemen worden aangebracht, met of zonder isolatie. Omdat het veilig en vlamvrij is, kunnen veel renovaties plaatsvinden zonder het gebouw eronder af te sluiten.

LEVENSDUUR

 

EPDM dakbedekkingsmembranen gaan minstens 50 jaar mee en de structuur en elasticiteit ervan blijven onveranderd. Het kan gemakkelijk worden hersteld, waardoor het nog langer meegaat. Er is geen twijfel mogelijk: EPDM is de meest duurzame dakbedekking.