Thinking outside the box voor TPO-details

Omdat het een thermoplastisch dakbedekkingsmembraan is, gaan we er bij TPO meestal van uit dat heteluchtlassen de enige manier is om het te verwerken. Lassen als verwerkingstechniek is inderdaad een kerneigenschap van thermoplastische membranen. Ook vereenvoudigt dit het installatieproces, met name bij gebruik van een lasautomaat. Maar voor details zoals dakranden, rond bepaalde penetraties enz., kan geen lasautomaat worden gebruikt. Daarvoor zijn we afhankelijk van handlasapparatuur. Handmatig lassen is een traag proces, waarbij de installateur zeer ervaren moet zijn om een goede en consistente laskwaliteit te produceren.

Elevate biedt een oplossing die een snel, gemakkelijk en betrouwbaar alternatief vormt voor het afdichten van bepaalde complexere dakdetails. Denk bijvoorbeeld aan dakranddetails uitgevoerd in metaal met TPO-coating en het membraan, dat er meestal handmatig op wordt gelast.

De oplossing is Elevate UltraPly TPO QuickSeam Flashing, een drukgevoelige TPO-flashingstrip die het TPO-membraan van het dak gemakkelijk vasthecht aan het metaaloppervlak met een eenvoudige ‘plakband’-techniek.

Er is geen speciaal gereedschap voor nodig en geen elektrische voeding. Het oppervlak waarop het aangebracht gaat worden moet eerst worden geprepareerd met primer, waarna de UltraPly TPO QuickSeam Flashing-strip wordt aangebracht op dezelfde manier als elk ander zelfklevend product. Ten slotte moet er druk op worden uitgeoefend met een siliconenroller.

Het speciale kleefmiddel op rubberpolymeerbasis op de rug van de strip zorgt voor een zeer krachtige hechting tussen de strip zelf en het membraan- of metaaloppervlak, wat een uitstekende waterdichtheid rondom het detail oplevert. In vergelijking met handmatig lassen is deze methode veel sneller en minder arbeidsintensief. U bespaart ermee op tijd, arbeid en kosten.

En dat is nog niet alles: de UltraPly TPO QuickSeam Flashing-strip biedt nog meer voordelen. Bij details van metaal met TPO-coating zijn er bijvoorbeeld gewoonlijk zeer weinig opties beschikbaar voor het metaal van de dakrand, dat gewoonlijk wit of grijs is. Met de UltraPly TPO QuickSeam Flashing-strip kunnen architecten en gebouweigenaars elke gewenste kleur kiezen voor de metalen dakrand. Wij zorgen voor de rest.