RubberGard EPDM- en UltraPly TPO-dakbedekkingsmembranen krijgen DGNB Navigator Label

De RubberGard EPDM- en UltraPly TPO- dakbedekkingsmembranen van Elevate zijn onlangs onderscheiden met het DGNB Navigator Label. Deze erkenning past in het kader van het engagement van de onderneming op het gebied van duurzaamheid en haar pleidooi voor certificatieprogramma's voor groene gebouwen.

De Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen (DGNB) is, met meer dan 1200 leden. een van Europa's grootste netwerken voor duurzame gebouwen. Zij zijn vooral aanwezig in Duitsland, maar hebben ook partnerorganisaties in Oostenrijk, Zwitserland, Bulgarije, Denemarken, Hongarije, Thailand en China. De DGNB heeft een eigen certificeringssysteem, het DGNB-systeem, dat werkt als een plannings- en optimaliseringsinstrument dat helpt de tastbare duurzaamheid van bouwprojecten te verhogen.

De DGNB heeft ook de DGNB Navigator ontwikkeld, een gratis online databank voor architecten en ontwerpers die kan worden gebruikt als plannings- en beoordelingsinstrument bij de keuze van bouwproducten voor gebruik in duurzame gebouwen en certificering. Fabrikanten kunnen het gebruiken om hun producten onder de aandacht te brengen en relevante informatie te verstrekken, zoals onder meer milieuproductverklaringen (EPD's - Environmental Product Declarations).

Of het nu gaat om een fabrikant, architect, planner, installateur of auditor, de DGNB Navigator ondersteunt iedereen die betrokken is bij het productkeuzeproces. Het zorgt voor transparantie en verschaft iedereen waardevolle en precieze informatie over het product dat hij/zij zoekt en de kenmerken ervan - zoals informatie over milieueffecten, berekening van levenscycluskosten, energiebehoeften of uitstootgedrag. De DGNB Navigator slaat ook een belangrijke brug tussen bouwproducten en het DGNB-systeem voor gebouwen door de gegevens te verstrekken die nodig zijn voor de certificering van gebouwen.

Nadat een bouwproduct in de DGNB Navigator is geregistreerd en op voorwaarde dat het voldoet aan de vereisten van het DGNB-systeem, ontvangt het bedrijf het DGNB Navigator Label, waarmee fabrikanten kunnen aantonen dat zij zich inzetten voor duurzaamheid.