Elevate BIM-gegevens beschikbaar op bimobject

De digitalisering in de bouw gaat onophoudelijk door. Centraal in deze ontwikkeling staat Building Information Modeling, kortweg BIM. Architecten, ingenieurs en aannemers gebruiken BIM-gegevens en - software voor de meest uiteenlopende bouwproducten, en dit om samen bouwprojecten te ontwerpen, te plannen, uit te voeren, te exploiteren en te onderhouden. Koploper op het gebied van de digitalisering is Groot-Brittannië, waar al sinds 2011 de verplichting bestaat om openbare projecten te plannen met BIM-software en om BIM-modellen op te stellen voor alle grote infrastructurele projecten.

We juichen de ontwikkeling van het plannen op basis van BIM toe, omdat het zorgt voor efficiënter gebruik van hulpbronnen, de planningszekerheid verhoogt en projecten sneller opgeleverd worden. We stellen daarom graag de BIM-gegevens beschikbaar van onze Elevate RubberGard EPDM en UltraPly TPO-membranen. De BIM-bestanden zijn gemaakt voor gebruik in Autodesk Revit, een van de meest gebruikte BIM-softwareproducten op de markt.

Vanaf heden kunnen de BIM-gegevens worden gedownload op de website van de BIM-database www.bimobject.com.

Op bimobject zullen de BIM-gegevens in verschillende talen beschikbaar zijn voor RubberGard EPDM en UltraPly TPO voor volledig verkleefd, mechanisch bevestigd (RMA), geballast (ook terras), omkeerdak, groenddak en fotovoltaïsche systeem.

Het Elevate-team ondersteunt bovendien iedereen die bij de bouw betrokken is actief bij de planning en realisatie van BIM-projecten.