5 dingen die u moet weten voordat u voor het RubberGard EPDM-dakbedekkingsmembraan van Elevate kiest

De RubberGard EPDM-dakbedekkingsmembranen van Elevate bieden uitmuntende kwaliteiten op het gebied van waterdichtheid, duurzaamheid en levensduur. U moet echter een aantal zaken in overweging nemen voordat u kiest voor dit daksysteem van synthetische rubber. In dit artikel helpen we u bepalen of een eenlaags EPDM-dakbedekkingsmembraan de juiste oplossing is voor het ontwerp van uw gebouw.

1. Ontworpen om lang mee te gaan, in alle weersomstandigheden

Toekomstbestendige dakbedekkingsoplossingen moeten bestand zijn tegen voortdurende slijtage veroorzaakt door zware neerslag, blootstelling aan fel zonlicht, sneeuw en zelfs vogelpoep. Bij een zonnepaneeldak moet het daksysteem langer meegaan dan de aangebrachte fotovoltaïsche installatie. RubberGard EPDM biedt dat allemaal en heeft een van de hoogste uv-bestendigheid van alle verkrijgbare dakbedekkingsmembranen.

En hoe zit het met blauwe daken? Dankzij hun uitmuntende waterdichtingseigenschappen stellen eenlaagse EPDM-membranen het dak in staat om water vast te houden. Dit vertraagt de afvloeiing en speelt een essentiële rol in wateropvangsystemen.

2. Bijzonder lange levensduur voor bijzondere daken

EPDM-dakmembranen zoals RubberGard EPDM bieden een verwachte levensduur van meer dan 50 jaar*, met ongewijzigde structuur en elasticiteit. Als er toch perforatie of schade optreedt, kunnen ze gemakkelijk worden gerepareerd om de levensduur van de dakbedekking nog verder te verlengen.

Over elasticiteit gesproken: dankzij de extreme flexibiliteit en de verkrijgbaarheid in grote, eenlaagse membranen biedt RubberGard EPDM ook de ontwerpvrijheid die u nodig hebt om na te denken over de architectuur van de toekomst.

3. Bijdragen aan een duurzame toekomst

Behalve dat het gemakkelijk te herstellen is, is RubberGard EPDM ook herbruikbaar en geschikt voor recycling. Ook zijn er voor de productie minder grondstoffen nodig in vergelijking met traditionele dakbedekkingsoplossingen. Zo draagt het actief bij aan het behalen van de hoogste scores in beoordelingen voor groen bouwen zoals BREEAM, LEED en DGNB.

RubberGard EPDM is ook inert, wat betekent dat er geen giftige stoffen vrijkomen tijdens of na de installatie.

4. Gemakkelijk te installeren

De installatie van RubberGard EPDM is snel, vlamvrij en veilig voor mens en milieu. Het is geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten en kan rechtstreeks op het bestaande dakafdichtingssysteem worden aangebracht. Hiervoor is mogelijk een passende voorbereiding van het oppervlak vereist.

5. Een gecertificeerde installateur is een must

De prestaties van elk dakbedekkingssysteem hangen rechtstreeks samen met de kwaliteit van de installatie. Eenvoudig te installeren mag echter niet worden verward met 'iedereen kan het installeren'. Er zijn onervaren aannemers die de installatie van EPDM-dakbedekkingssystemen aanbieden - vaak met rampzalige gevolgen voor de klant. Mocht u besluiten om RubberGard EPDM op te nemen in uw project, raadpleeg dan ons netwerk van betrouwbare en zeer ervaren dakbedekkingspartners.

Bent u benieuwd naar enkele praktijkvoorbeelden van het gebruik van RubberGard EPDM? Bekijk onze referenties!

*“Evaluation of the useful life of EPDM roofing membranes”, SKZ (Süddeutsche Kunststoff-Zentrum).