ElevatePondGard EPDM voor waterlijn in prestigieuze Russische businessschool

Sberbank is de grootste bankinstelling in Rusland en Oost-Europa. In 2016 opende de Sberbank Corporate University een nieuw complex in een pittoresk gebied in de buurt van Moskou. Deze nieuwe vestiging moest voldoen aan de meest actuele normen van toonaangevende businessscholen over de hele wereld.

Project-ID
Plaats

Moskou, Rusland

Toepassing

Waterlopen, Fonteinen en Watervallen

Oppervlakte

12.200 m²

Membraan

PondGard EPDM

Het landschapsproject werd ontwikkeld door bekende ontwerpers. Het belangrijkste doel was de integratie van siervijvers, beekjes en watervallen in het natuurlijke landschap. Zo werden er heel strenge eisen gesteld aan de waterdichtheid, omdat er zeer zware keien en stenen op het membraan moesten worden geplaatst.

Aannemer GK GLOBUS International uit Moskou installeerde ongeveer 12.200 m² van Elevate’s PondGard EPDM-folie om een 800 m lange siervijver met een diepte van 0,6 tot 2 meter waterdicht te maken. Vervolgens werden er dan koikarpers in de vijver gezet.

Robuust en flexibel, PondGard EPDM is ideaal voor het reproduceren van een natuurlijk landschap met beekjes en watervallen. Het is chemisch inert en bestand tegen algen en micro-organismen, waardoor het veilig is voor de aquatische flora en fauna.