GeoGard EPDM biedt oplossing voor watertekort in Italiaans golfresort

Het Riva Toscana Golf Resort & Spa is een nieuw luxe golfresort tussen Pratoranieri en Follonica, in de provincie Grosseto (Italië), met een prachtig uitzicht op de Toscaanse heuvels en op loopafstand van de Tyrreense Zee.

Project-ID
Plaats

Follonica, Italië

Toepassing

Irrigatiereservoir

Oppervlakte

9 000 m²

Membraan

GeoGard EPDM 1,1 mm 

Het oorspronkelijke bouwplan voor het Golf Resort & Spa vroeg om een ontziltingsinstallatie, waar gigantische kosten aan verbonden waren. De keuze voor een specifieke grassoort maakte het mogelijk om de dagelijkse waterbehoefte te verlagen van 1100 m³ tot 600-700 m³. Na het waterdicht maken van een eerste kunstmatig meer dat plaats biedt aan 32.000 m³ water werden er nog twee waterreservoirs aangelegd, voor een totaal van 80.000 m³, wat een autonomie van 120-130 dagen zonder regen oplevert.

Voor architect Paolo Negroni, eigenaar van de golf- en hotelfaciliteiten en ontwerper van de golfbaan, was een goed doordacht ontwerp heel belangrijk, met name voor wat betreft de oevers van het reservoir, zodat het er natuurlijk uit zou zien en in de omgeving zou passen, maar tegelijk optimaal gebruik zou maken van het EPDM-geomembraan om geen afval te produceren door overtollig materiaal.

Op zoek naar een snelle en effectieve oplossing besloot de architect ons GeoGard EPDM-geomembraan te gebruiken om het nieuwe reservoir waterdicht te maken, gezien de positieve ervaring van het jaar daarvoor met de aanleg van het eerste reservoir en enkele jaren eerder bij de aanleg van twee irrigatiereservoirs op de Bogliaco Golf Club aan het Gardameer in de provincie Brescia.

De flexibiliteit en betrouwbaarheid van GeoGard EPDM maakten een eenvoudige en efficiënte installatie met zeer weinig afval mogelijk, terwijl de vorm van het reservoir kon worden gevolgd. De verkrijgbaarheid van GeoGard EPDM in grote membranen was ook een belangrijke factor: hierdoor kon de aanleg in slechts 6 maanden worden uitgevoerd.