Slowaaks hotel in historische omgeving krijgt waterpartij, waterdicht gemaakt met PondGard EPDM

Podpolanie is een prachtige streek in het hart van Slowakije, zeer in trek bij wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers.

Project-ID
Plaats

Podpolanie, Slovakije

Toepassing

Artificiële vijvers

Oppervlakte

1.600 m²

Membraan

PondGard EPDM

In de zomer van 2017 werd circa 1600 m² Elevate PondGard EPDM-waterdichtingsmembraan gebruikt om een siervijver bij het hotel en wellnesscentrum Masarykov Dvor nabij het dorp Pstruša waterdicht te maken. De locatie van het hotel heeft grote historische betekenis voor Slowakije. Oorspronkelijk was er een boerderij gevestigd die niet alleen een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de Slowaakse landbouw, maar ook aan de meteorologie. Hier werd in 1929 de laagste temperatuur gemeten die ooit in het land is vastgelegd, namelijk -41 °C.

Het PondGard EPDM-membraan werd geleverd in uiteenlopende paneelmaten om het verbruik te optimaliseren en het aantal ter plaatse aan te brengen naden te beperken. De grote afmeting van de panelen droeg bij tot een snelle en gemakkelijke installatie, zodat de plaatselijke Elevate-partner Barca de klus in slechts vier dagen wist te klaren.