Elevate’s UltraPly TPO-membraan gebruikt op het modernste educatieve en recreatieve gebouwencomplex in Polen

Op het dak van het Marki Educational and Recreation Center (MCER) in het centrum van Polen werd ongeveer 11.000 m² wit UltraPly TPO-dakafdichtingsmembraan geïnstalleerd. Het complex bestaat uit twee gebouwen. Het eerste omvat een basisschool, een bibliotheek en een kantine. Het tweede gebouw is gewijd aan sport- en vrijetijdsactiviteiten: het bevat een zwembad, sportzalen, een theater en een amusementszaal. Er zijn ook twee outdoor atletiekbanen.

Project-ID
Plaats

Marki, Polen

Toepassing

Groendaken; PV roofs

Type project

Nieuw gebouw

Type gebouw

Educatief gebouw; Recreatief gebouw

Dakoppervlak

11,000 m²

Producten

Elevate UltraPly TPO 1.5 mm

Systeem

Geballast systeem

Algemeen aannemer Budimex begon met de bouwwerkzaamheden in maart 2018 en de installatie van het dakafdichtingssysteem begon in september van dat jaar. Elevate’s UltraPly TPO thermoplastische dakafdichtingsmembraan werd beveiligd met drie verschillende soorten ballast: gewoon grind, groendak (sedumvegetatie) en een siervijver met een natuurlijk filtratiesysteem.

De algemene energie-efficiëntie was een belangrijke factor voor dit project. Dit betekende dat het dakafdichtingssysteem compatibel moest zijn met de installatie van zonnepanelen en het opvangen van regenwater mogelijk moest maken. UltraPly TPO is een duurzaam dakafdichtingsmembraan dat geen weekmakers, chloor of zware metalen bevat, dus ideaal voor het opvangen van water. Het is ook compatibel met groendaken en fotovoltaïsche systemen. Bovendien reflecteert de lichte kleur het zonlicht, wat zorgt voor thermisch comfort en bijdraagt aan het verlagen van de verwarmings- en koelingskosten.

Door de implementatie van innovatieve technologieën die gericht zijn op het verminderen van het energieverbruik van de faciliteit kon het Educational and Recreation Center in Marki de eerste Poolse openbare voorziening worden die een BREEAM-certificering heeft.

Het gehele project is ontwikkeld met behulp van het Building Information Modelling (BIM) model, een interactief platform dat opdrachtgevers, architecten en aannemers in staat stelt om samen projecten te ontwerpen, te plannen, te bouwen, te exploiteren en te onderhouden. Wist u dat Elevate BIM-bestanden heeft ontwikkeld voor zijn RubberGard EPDM- en UltraPly TPO-dakafdichtingssystemen? De bestanden, die kunnen worden gedownload, zijn gemaakt met behulp van Revit, een van de meest gebruikte BIM-software.