Compleet Elevate dakafdichtingssysteem op innovatieve geprefabriceerde woningmodules

Het Franse ontwerp- en ingenieursbedrijf LUMICENE heeft zich tot Elevate gewend voor de isolatie en het waterdicht maken van zijn nieuwe LUMIPOD-modules, bedoeld voor zowel particulieren als de hotelsector. Deze geprefabriceerde, ronde woningmodules zijn verkrijgbaar in 3 maten, van een minimalistische hotelkamer van 18 m² tot een gezinscocon van 36 m². Deze uiterst innovatieve enkelvoudige modules worden elders gefabriceerd. Vanwege de bijzondere architectuur, ongewoon en met respect voor het milieu, was de implementatie van efficiënte en duurzame oplossingen vereist, zoals Elevate die biedt.

Project-ID
Plaats

Frankrijk

Type project

Niew gebouw

Type gebouw

Residentieel

Dakoppervlak

van 18 tot 36 m²

Producten

Elevate RubberCover EPDM; V-Gard; RESISTA AK

Systeem

Volledig verkleefd systeem

De dakbedekkingsoplossing die werd voorgesteld door ALPEX, de erkende distributeur van Elevate in de regio Auvergne-Rhône Alpes, kan met recht 'compleet' worden genoemd. De dakconstructie bestond uit een Elevate V-Gard-dampschermmembraan, Elevate RESISTA AK PIR-isolatieplaten (polyisocyanuraat) en Elevate RubberCover EPDM-waterdichtingsmembraan, perfect voor kleine woningdaken tot maximaal 150 m².

ALPEX leverde niet alleen het dak, maar trainde ook de teams van LUMICENE in de aanleg daarvan. Twee dagen lang werden theorie- en praktijkcursussen gehouden in de werkplaats van LUMICENE, waar de modules worden gebouwd. Dit prefabricatiesysteem waarborgt snelheid en kwaliteit in een gecontroleerde fabrieksomgeving, niet beïnvloed door weersomstandigheden.

Een complete oplossing die zowel technisch als architecturaal is

"We waren op zoek naar een waterdichtingsoplossing die gemakkelijk kon worden geïnstalleerd in onze werkplaats en waardoor de LUMIPOD snel in elkaar kon worden gezet op het bouwterrein. De LUMIPOD wordt in twee helften geleverd om het vervoer te vereenvoudigen,” zo verklaart Clément Salvaire, Managing Director van LUMICENE. “Wij kozen voor het Elevate RubberCover EPDM-membraan, dat perfect is afgestemd op onze specificaties. Het enige wat onze teams hoefden te doen, was het membraan in positie brengen op het dak, het vervolgens af te snijden op de halfronde vorm en dan aan de ondergrond te lijmen met Bonding Adhesive-lijm. Op het terrein aangekomen verbonden we de twee helften met elkaar met gebruik van Elevate QuickSeam Cover Strip. Ook hadden we de beschikking over alle afwerkingsaccessoires voor een goede afdichting van de dakdetails, zoals de regenafvoeren en het rookkanaal voor de houtkachel. Nog een voordeel was de beschikbaarheid van het V-Gard-dampscherm en de RESISTA AK PIR-isolatieplaat. Elevate voorzag ons van een compleet dakafdichtingssysteem, volledig compatibel en eenvoudig voor de dagelijkse werkzaamheden.”