GeoGard EPDM is gekozen voor grote siervijver in Moskou

Elevate's GeoGard EPDM-membraan met een dikte van 1,14 mm werd gekozen om de grote siervijver in het hart van het Khodynka park in het noordwesten van Moskou waterdicht te maken.

Project-ID
Plaats

Moskou, Rusland

Toepassing

Commerciële en Reflectievijvers

Oppervlakte

10.863 m²

Membraan

GeoGard EPDM 1,14mm

In de ontwerpfase overtuigde Vodalux, de lokale partner van Elevate de klant – de algemene ontwerper van het Khodynka park – om voor GeoGard EPDM te gaan. De uitzonderlijke duurzaamheid en betrouwbaarheid van het membraan maken het bijzonder geschikt voor dit specifieke type waterreservoir en de geologische omstandigheden.

Het project stelde verschillende uitdagingen: de vijver had een complexe configuratie van de kustlijn en de bodemtopografie, dus het vroeg om een membraan dat zich efficiënt en esthetisch kon aanpassen aan het ontwerp. Een andere belangrijke uitdaging was om sterke en waterdichte naden uit te voeren op plaatsen waar het membraan onder de funderingen van de brugsteunen werd gelegd. Ten slotte werd, om de deadline te halen, ongeveer de helft van de installatiewerkzaamheden uitgevoerd tijdens de winter bij zeer lage temperaturen.

Het Khodynka park is een grote open ruimte in het noordwesten van Moskou. Het gebied is de afgelopen jaren herontwikkeld om bewoners en bezoekers een moderne maar rustige plek te bieden om te ontsnappen aan het drukke stadsleven, maar ook om te zorgen voor interactie door middel van sport, cultuur en vermaak. Enkele van de hoogtepunten van het gebied zijn het Megasport Arena ijsstadion, het voetbalstadion van CSKA Moskou en het National Center for Contemporary Arts.