Weelderig groen dak van ontziltingsinstallatie in Singapore waterdicht gemaakt met UltraPly TPO

Nu de weerspatronen steeds onvoorspelbaarder en intenser worden door de klimaatverandering is het garanderen van de toevoer van vers drinkwater naar Singapore van essentieel belang.

Project-ID
Plaats

Singapore

Toepassing

Groendaken

Type project

Nieuw gebouw

Type gebouw

Industrieel gebouw

Dakoppervlak

20000 m²

Producten

Elevate UltraPly TPO 1,5 mm

De ontziltingsinstallatie Keppel Marina East is de vierde ontziltingsinstallatie van Singapore en de eerste grootschalige ontziltingsinstallatie met twee bedrijfsmodi van het land, waarmee zowel zeewater kan worden gezuiverd als zoet water uit het Marina Reservoir, waarin regenwater wordt opgevangen. Wanneer het waterpeil in het reservoir laag staat, kan er zeewater in de installatie worden gepompt ter ontzilting. Wanneer het waterpeil in het reservoir hoog staat, kan de installatie regenwater uit het reservoir zuiveren.

Door het innovatieve architecturale ontwerp past de installatie mooi in de omgeving. De waterzuiveringapparatuur is geheel ondergronds aangebracht en het dak is voorzien van een daktuin van 20.000 m² ter hoogte van de begane grond, een groene ruimte voor recreatieve activiteiten van omwonenden.

Elevate UltraPly TPO thermoplastisch dakbedekkingsmembraan met een dikte van 1,5 mm werd gebruikt om het dak van de ontziltingsinstallatie waterdicht te maken en te voorzien in een duurzame ondergrond voor de daktuin, waar allerlei planten en zelfs bomen in groeien. Elevate-hoofdaannemer Heng Boon Seng Construction legde het dakafdichtingssysteem aan in circa 6 maanden.

De ontziltingsinstallatie Keppel Marina East, die in juni 2020 in werking werd gesteld en officieel werd geopend op 4 februari 2021, kan dagelijks tot 137.000 m3 vers drinkwater produceren.