De provincie Vojvodina van Servië heeft de grootste hoeveelheid landbouwgrond van het land. Dertig jaar geleden werd er een stelsel van irrigatiekanalen aangelegd, maar dit werd nooit in gebruik genomen. Dit project wordt nu eindelijk voltooid dankzij het gebruik van geomembranen voor het waterdicht maken van de bodem van de kanalen, die water gaan transporteren naar de boeren.

Project-ID
Plaats

Vojvodina, Servië

Toepassing

Irrigatiereservoirs

Oppervlakte

380.000 m²

Membraan

GeoGard EPDM

Een van de hoofdeisen voor dit project was het gebruik van een duurzaam waterdichtings-geomembraan dat snel en gemakkelijk kon worden geïnstalleerd. Het membraan moest ook stevig zijn en dieren die per ongeluk in het kanaal vielen, moesten daar op eigen kracht weer uit kunnen komen. Het Elevate GeoGard™ EPDM-geomembraan bleek de beste keuze, dankzij de uitzonderlijke duurzaamheid, de hoge wrijvingshoek en de snelle en gemakkelijke installatie.

Het Orom-Palic-kanaal, dat inmiddels in gebruik is genomen, is 9 km lang. Er werd ongeveer 380.000 m² GeoGard™ EPDM-geomembraan gebruikt om de bodem waterdicht te maken. De plaatselijke aannemer DTD Sverna Backa wist een gemiddelde installatiesnelheid van 5000 m² te bereiken, met twee teams.