GeoSmart EPDM biedt duurzame afdekking van silo's op een Franse zuivelboerderij

De GAEC-boerderij is gelegen in Jallais, in het westen van Frankrijk. Om tijdens de winter haar 320 melkkoeien te kunnen voeden, beschikt de boerderij over 7 grote silo’s voor de opslag van het veevoer. In hun constante zoektocht naar hoogwaardige en duurzame producten besloten de eigenaars in 2017 om één van de graansilo’s af te dekken met 0,80 mm dik Elevate GeoSmart EPDM-membraan.

Project-ID
Plaats

Beaupréau-en-Mauges, Frankrijk

Toepassing

Silo afdekking

Oppervlakte

750 m²

Membraan

GeoSmart EPDM 0,80 mm

Vanaf het begin constateerden zij dat het aanbrengen van het membraan relatief snel verliep waardoor het beheer van de silo's vereenvoudigde door de beperkte hoeveelheid nodige ballast. Vervolgens stelden ze vast dat de voedermaïs uitstekend werd geconserveerd en dat het verlies boven in de silo werd verminderd.

Door het jarenlang herbruikbare GeoSmart EPDM-membraan kan de hoeveelheid afval die geproduceerd wordt door de boerderij aanzienlijk worden teruggedrongen, met name in vergelijking met traditionele kunststof LDPE-bâches.

Overtuigd door de kwaliteit van het systeem, bestelden de eigenaars van de boerderij in 2019 een tweede GeoSmart EPDM-membraan om uiteindelijk alle andere silo’s op dezelfde manier af te dekken.