Dak van diepste duikzwembad ter wereld waterdicht gemaakt met UltraPly TPO

Het duikzwembad Deepspot, gelegen op 50 km van Warschau (Polen), is momenteel het diepste duikzwembad, ingedeeld in meerdere zones, ter wereld, met een diepte van 45,4 m. Het zwembad bevat 8000 m³ water, drieënhalf keer zoveel als in een Olympisch zwembad. De temperatuur van het water wordt op 32-34 °C gehouden, perfect voor bij het duiken. Deepspot werd in december 2020 geopend en verwelkomt duikers van alle niveaus.

Project-ID
Plaats

Mszczonów, Poland

Type project

Nieuw gebouw

Type gebouw

Recreatief gebouw

Dakoppervlak

1,400 m² TPO + 800 m² EPDM

Producten

Elevate UltraPly TPO 1.5 mm (gray) + Elevate RubberGard EPDM 1.1 mm

Systeem

Mechanisch bevestigd systeem (RMA)

De bouwwerkzaamheden voor het hoofdgebouw begonnen in 2018 en in januari 2020 werd het het dak aangelegd. Vanwege de hoge luchtvochtigheid in het zwembad was dampdiffusieweerstand van essentieel belang voor het dak. Op het golfstalen dakvlak werd Elevate V-Gard-dampscherm aangebracht, gevolgd door PIR-isolatieplaten. Ongeveer 1400 m² grijs Elevate UltraPly TPO-dakafdichtingsmembraan van 1,5 mm dik werd mechanisch boven op de thermische isolatielaag bevestigd met roestvrijstalen bevestigers, die beter bestand zijn tegen vocht. Bovendien werd elke bevestiger aan de onderkant afgedekt en vastgezet met een EJOT-schroefdraadbeschermhuls, voor een nog grotere dampdiffusieweerstand van het dakafdichtingssysteem.

Het dakgedeelte boven de kluisjes, douches, kantoren en receptie bestond uit een betonplaat afgedekt met een PE-dampscherm, gevolgd door EPS-isolatieplaten en circa 800 m² Elevate RubberGard EPDM-waterdichtingsmembraan van 1,1 mm, op zijn plaats gehouden met ballast.