Bewezen prestaties van GeoGard EPDM voor spirulina aquacultuurboederij

Spirulina, een micro-alg die zowel in zoet als in zout water groeit, is één van de populairste voedingssupplementen ter wereld, boordevol gezonde voedingswaarde zoals vitaminen, eiwit en mineralen.

Project-ID
Plaats

Lunel, Frankrijk

Toepassing

Watercultuurvijvers

Oppervlakte

3.200 m²

Membraan

GeoGard EPDM

ALGOSUD is een Frans ambachtelijk spirulinaproductiebedrijf. De watercultuurkwekerij is gevestigd in Lunel, in het zuiden van Frankrijk, sinds 2003. In 2011 en 2014 breidde het bedrijf uit door de aanleg van 16 bijkomende spirulinaproductievijvers en werden deze waterdicht gemaakt met 3200 m² Elevate GeoGard EPDM-geomembraan.

Omdat spirulina warmte nodig heeft om te groeien en zich voort te planten, bevinden de spirulinavijvers zich in serren, waar de natuurlijke omstandigheden zoveel mogelijk worden nagebootst en waar het product wordt beschermd tegen externe besmettingen en vervuiling (zware metalen in regen, insecten, vogels enz.). De gemiddelde temperatuur van het water in de spirulinavijvers is 25 °C.

In februari 2017, terwijl de vijvers leeg waren voor onderhoud, werden er stalen genomen van het GeoGard EPDM-membraan, om de chemische compatibiliteit tussen het membraan en het kweekmedium te beoordelen. Uit de resultaten van de analyse, uitgevoerd door een derde partij, bleek dat de mechanische prestaties van het GeoGard EPDM-geomembraan en haar chemische samenstelling niet werden gewijzigd door contact met het kweekmedium, zelfs na 6 jaar blootstelling. Deze resultaten staven dat het gebruik van GeoGard EPDM perfect geschikt is voor de productie van spirulina.