GEEF METALEN DAKGOTEN EEN TWEEDE LEVEN

Metalen dakgoten worden bij een renovatie van woningdaken meestal verwijderd en vervangen. Dit kan echter een kostbare en ingewikkelde ingreep zijn die een aanzienlijke hoeveelheid afval voortbrengt. Het vouwen van nieuwe zinken of koperen dakgoten is ook zeer gespecialiseerd handwerk.

Elevate biedt nu een kosteneffectief, duurzaam en eenvoudig te installeren alternatief. RubberGutter EPDM SA is een zelfklevend, synthetisch waterdichtingsmembraan van EPDM-rubber dat specifiek is ontwikkeld om metalen dakgoten een tweede, lang leven te geven.

De installatie gaat zeer snel en eenvoudig en er zijn geen speciale gereedschappen voor nodig. De unieke Secure Bond technologie van RubberGutter EPDM SA zorgt voor een uniforme en sterke hechting over het gehele membraan, van rand tot rand, zonder dat er ter plaatse lijm hoeft te worden aangebracht. Trek eenvoudig de anti-kleef film los om de dakgoot waterdicht te maken en een nieuw leven te geven!
 

KENMERKEN EN VOORDELEN

Snelle en eenvoudige plaatsing

Geen vuur of lijm nodig voor het aanbrengen van RubberGutter EPDM SA. De exclusieve Secure Bond technologie zorgt voor een sterke en duurzame hechting aan de ondergrond. Het membraan is 1,3 mm dik en is uit voorraad leverbaar op rollen van 75 cm breed x 20 m lang (andere breedtes zijn verkrijgbaar op aanvraag). Details zoals afvoerpunten, hoeken en naden kunnen eenvoudig worden uitgevoerd met een minimum aan materialen, m.b.v. Elevate EasySealant kit.

 

Elastisch en duurzaam

RubberGutter EPDM SA biedt uitmuntende weerstand tegen UV-straling, ozon en extreme weersomstandigheden. Door zijn hoge elasticiteit kan het zich perfect aanpassen aan de dagelijkse uitzettingen en samentrekkingen van metalen goten. Het membraan bevat geen weekmakers of antioxidanten die kunnen migreren en vroegtijdige veroudering kunnen veroorzaken, dus barsten en scheuren zijn uitgesloten.

 

Esthetische afwerking

Dakgoten met een RubberGutter EPDM SA-bekleding zien er vlak en uniform uit. Door de donkere kleur van het membraan zijn eventuele vuilsporen minder zichtbaar.

 

Milieuvriendelijk

RubberGutter EPDM SA is chemisch inert. Er komen geen verontreinigende stoffen vrij uit het membraan, waardoor  regenwater gerecupereerd kan worden. De buitengewone duurzaamheid en het herstelgemak verlagen de milieu-impact nog verder.

 

Gecertificeerde kwaliteit

RubberGutter EPDM SA wordt geproduceerd in de EPDM-fabriek van Elevate in Terrassa (Spanje), die is gecertificeerd volgens de ISO 9001 en ISO 14001 normen.

VIDEO